Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milan Kučan:
Povratak na članak

Milanović je minirao sporazum Drnovšeka i Račana

Prvi predsjednik samostalne Slovenije u velikom nedjeljnom intervjuu prisjeća se teških pregovora kad se raspadala Jugoslavija i trzavica s Tuđmanom, te secira slovensko-hrvatske odnose: zalaže se da Hrvatska što prije uđe u Schengen

Komentari 113

DU
Deleted user
07:27 02.02.2020.

Sporazum nije minirao Milanović nego: 1/ ak. Rudolf je dao znameniti interview u Vjesnk-u gdje je upozorio na totalni promašaj, da je to rješenje kojim RH gubi 140 km2 terit. mora i da nema takvog u svijetu, da ostavlja trokut eksklavu terit. mora, posve bezvezno i protiv svih dosadašnjih normi međunarodnog prava i prava mora 2/ bila jaka pol. tenzija oko slučaja Norac i Račan je imao potencijalne narodne mase pune gnjeva pod prozorima, a prof. Smerdel ga je pokušao uvjeriti da ne ide protiv Ustava s tim rješenjem razgraničenja - i Račan je naposljetku ustuknuo jer bi time dodatno razgnjevio narod.

VL
Avatar Observer
Observer
07:56 02.02.2020.

Razlika izmedju slovenskih i hrvatskih komunista je ta, da su slovenski komunisti radili za interese svoje zemlje , dok su hrvatski komunisti , uvjek radili protiv interesa vlastite zemlje i naroda. Slovenski komunisti su prvi napustili Beograd i 14. Kongres SKJ , a hrvatski su komunisti napustili Sabornicu kada je Hrvatski Sabor izglasavao neovisnost Hrvatske. Posljedice sramotnog Sporazuma Racan-Drnovsek , kojim Racan ustupa Sloveniji cijelu Savudrijsku valu (Piranski zaljev) , iako ga je Hrvatski Sabor kasnije ponistio, vidne su i danas , jer Slovenci se jos uvjek pozivaju na taj, za Hrvatsku sramotni Sporazum.

VL
PI
pipnicar
08:21 02.02.2020.

Taj je premazan svim mastima kao uostalom vecina slovenaca.

VL
Avatar guten_tag
guten_tag
08:23 02.02.2020.

pokvarenjak i komunistički demagog, lažov i prevarant. Naime ono što mnogi ne znaju on je osobno ratnom zlikovcu i haaškom optuženiku Miloševiću dao podršku za velikosrpski šovinistički i zločinački projekt "svi Srbi u jednoj državu" a on mu uzvratio "idite bre, što pre", misleći na izlazak Slovenije iz Jugoslavije. time je velikosrpskim šovinistima dao signal da mogu krenuti u uništenje hrvatskog naroda i stvaranje etnički čiste zločinačke tvorevine, poput tzv Republike Srpske u BiH, na ruševinama SFRJ, preciznije ozakonjenje velike Srbije. To je napravio iako su se hrvatska i slovenska vodstva dogovorila da zajednički zastupaju ista stajališta o rješavanju jugoslavenske krize.

VL
Avatar Jeka
Jeka
08:51 02.02.2020.

Laže.Slovenci su špijunirali sami sebe,a hrvati su iskoristili prijateljstvo sa njihovim špijunima i saznali za uplitanje njihovih političara u arbitražu..A šta je sa slovenskim špijunskim komdijem koji je 1998 zapljenjen u hrvatskom teritoriju,navodno zalutali.

VL
DE
deziderio
08:16 02.02.2020.

Ovo nije prvi istup Kucana u kojem umanjuje sve hrvatsko. Zaboravio je reci da je inao zadatak uvesti hrvatsku u taj izmisljeni ratnavodnim napadom.Srbije JNA na Sliveniju, a za uzvrst izaci iz Jugoslavije uz nekoliko zrtava stranih vozaca kamiona koji su slucajno naletjelu na nisan JNA. Kucan , Dolenc,Kardelj,su jedni u nizu kpji su vodili prljavu dvolicnu igru i u Jugoslaviji, a sada ju vode njihovi nasljednici pocevsi sa Rupelom Peterleoml, Erjavcem, Drnovsekom itd itd.Njihove prljavstine i nepostenje je jasno pokazano u procesu arbitraze. Naravno o inteligenciji slovenskih politicira nebi govorili. Nismo imali bas srecu sa susjedima, ali olakotna okolnost je da ih nismo birali.

VL
BR
Brandfackel2
08:21 02.02.2020.

Milanović, Drnovšek, Račan, Kučan, Lončar.... Sve su to političari iz iste političke jazbine. Sve što Kučan izjavi treba uzeti sa rezervom tj. smatrati to makar kao polulaž. On je dio zločinačkog komunističkog sustava u nelustriranoj Sloveniji. Roman Leljak odlično jee opisao udbaški "modus operandi" vladanja Slovenijom tj. stvaranje financijski ovisnih glasača što u potpunosti vrijedi i za RH. Svako Kučanovo trafljanje o svojim KPJ partijskim drugovima s ove strane Sutle je obavijeno plaštom laži, intriga i osobne koristi. On je simbol slovenske crvene bulumente, koja, isto kao i hrvatska, neprekidno sa svojim lažima, pljačkama i ubojstvima vlada već 75 godina.

VL
US
USA
09:17 02.02.2020.

Nije mi jasno zasto vecernje novosti uopce objavljuju razgovor sa ovim licemjerom. Kucan se direktno sa Milosevicem dogovorio da Slovenija izadje i da se fingira rat, a sve sa ciljem uvlacenja nespremne Hrvatske. Postoji snimka njihovog “neobaveznog” razgovora o tojj temi. Kaze Kucan da su prijepori poceli sa granicom, bankom i Krskom. Namjerno laze jer dobro zna da je Ljubljanska banka svjesno opljackla hrvatske stedise, oko Krskoga je jos jasnije jer su s eodmah krenuli u negaciju da je Hrvatska suvlasnik. O granicama nije potrebno nista dodatno govoriti. Smece se pravi blesavo pa kze da prijateljske zemlje ne prisluskuju jedna drugu iako je Hrvatska otkrila njihov kombi za prisluskivanje na svom teritoriju, a o prevai sa arbitrazom bolje ne govoriti. Treba priznati da slovenci imaju osjecaj manje vrijednosti sto je u stvari ispravno jer su narod bez povijesti i dostignuca kojima su dva pisca Cankar i Preseren glavne povijesne licnosti. Kako ond atakavnarod moze stati u komparaciju junacke povijesti hrvatskog naroda. Da ne idem dalje sa povjescu ali gdje god nam mogu podmetnuti nogu, podmetnut ce je. To je konstanta slovenske politike.

VL
Avatar Bell940
Bell940
08:42 02.02.2020.

Kaj se tiče rata, početka, zna se da je 6 to dnevni rat u SLO bio navlakuša za HR, ali svejedno smo poslali sve rezervne dijelove za raketirane PTT/UKV objekte u slo, a kada je nama trebala ista pomoć, jedinii koji nam je ponudio pomoć je Mehmedalija iz Banja Luke. Tolko o tome

VL
IV
IvoDivo
10:08 02.02.2020.

Poznato je da je Račan jedan od najvećih zlotvora hrvatskog naroda koji se uzdigao na proljećarima, za nezavisnu Hrvatsku nije digao ni 2 prsta, predao naše naoružanje agresoru, prodao banke za 5 milijardi u čiju sanaciju smo uložili 87 milijardi,, INA-u za sramotnih 505 milijuna $, državno zlato, HT, brojne hotele, nekretnine, prodao dio našeg mora Janezima i otvorio im otvoreno more.....

VL
DU
Deleted user
09:53 02.02.2020.

to sto je napravio drug racan je najjadnija stvar pored mesijinofg svjedocenja u hagu protiv vojske kojom je u tom trenutku zapovijedao. lijep je negdj erekao da svi imaju ostatke komunizma u svojim zemljama jedino mi imamo komunisticke yugoslavene i srbfile.

VL
DE
deziderio
08:16 02.02.2020.

Ovo nije prvi istup Kucana u kojem umanjuje sve hrvatsko. Zaboravio je reci da je inao zadatak uvesti hrvatsku u taj izmisljeni ratnavodnim napadom.Srbije JNA na Sliveniju, a za uzvrst izaci iz Jugoslavije uz nekoliko zrtava stranih vozaca kamiona koji su slucajno naletjelu na nisan JNA. Kucan , Dolenc,Kardelj,su jedni u nizu kpji su vodili prljavu dvolicnu igru i u Jugoslaviji, a sada ju vode njihovi nasljednici pocevsi sa Rupelom Peterleoml, Erjavcem, Drnovsekom itd itd.Njihove prljavstine i nepostenje je jasno pokazano u procesu arbitraze. Naravno o inteligenciji slovenskih politicira nebi govorili. Nismo imali bas srecu sa susjedima, ali olakotna okolnost je da ih nismo birali.

VL
Avatar southman
southman
08:28 02.02.2020.

Sporazum su minirali Budiša i Tomčić ! Ma kakav Milanović, on je tada bio običan referent !

VL
MI
Milas
10:13 02.02.2020.

Kucan nam zamjera sto nije bilo povjerenja sa strane RH u arbitraznom postupku. Medjutim, on zaboravlja da s pravom nismo imali povjerenja. Znaci, mi nismo u redu jer smo prisluskivali a oni su u redu a htjeli su nas preveslati.

VL
DE
deziderio
09:03 02.02.2020.

AnteMavri, ti si obicni jeftini provokator. Pises takve svinjarije da ih niti svonja nebi provarila. Ako toliko mrzis Hrvatsku bar danas mozes otici iz nje. Zahvaljujuci Tudjmanu i Hrvatskoj mozes i pisati ovakve bljuvotine, a za vrijeme tvoje Jugoslavije i Tita otisao bi u Lepoglavu na razmisljanje. Zaista zagadjujes prostor portala.

VL
Avatar dr._Vrapčello
dr._Vrapčello
08:40 02.02.2020.

Tako je, druže. Komunizam je super, ali eto nema ni jednog primjera da je super.

VL
SV
SveJeUzalud
08:37 02.02.2020.

.....pa nije ni bio pozitivan za Hrvatsku...

VL
DE
deziderio
08:20 02.02.2020.

Sada je samo pitanje za ciji interes ti razmislhas i puses ove nebuloze??

VL
ED
edgar2
09:55 02.02.2020.

Hrvatsko-slovenska granica prvi je puta postavljena na rijeci Dragonji od strane slovenske Osvobodilne fronte kao južna granica IV rajona u svibnju 1943. godine a sporazumno potvrđena 10. veljače 1944. na sastanku predstavnika hrvatskog i slovenskog partizanskog pokreta. Prema međunarodnom pravu granice koje su na rijeci (u ovom slučaju Dragonji) ne mogu se nikako promijeniti.No , to se dogodilo u ovom slučaju, nakon izgradnje kanala Sv. Odorika (1954.g.) te je time Hrvatska zakinuta za 390 hektara državnog teritorija...a rijeka Dragonja prestala je biti granicom. To nam je napravilo i probleme na morskoj granci, a da ne govorim kako je kompromitirani Arbitražni sud donio presudu da 4/5 Savudrijske vale (Piranski zaljev) pripao Sloveniji...To prijatelji ne rade!

VL
TH
thaly16
10:11 02.02.2020.

Slovenci nam uvijek zabijaju nož u leđa i ucjenjuju. Drago mi je da su popušili i zato seru

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.