Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U radnom posjetu

Milanović izrazio potporu projektima Grada Sinja

Zoran Milanović u posjetu Sinju
Foto: Grad Sinj
08.11.2014.
u 12:29

Uzimajući u obzir cjelokupnu situaciju u državi gradonačelnik Sinja je ukazao na jedan od najbitnijih razvojnih projekata, Gospodarska zona Kukuzovac u koji je Grad uložio iznimna sredstva i koja bi trebala biti zamašnjak razvoja Grada.

Premijer Zoran Milanović danas je u Sinju od strane gradonačelnika Ivice Glavana i njegovih suradnika informiran o nekoliko strateških projekata od važnosti za Grad Sinj u kojima je potpora Vlade itekako potrebna. Uzimajući u obzir cjelokupnu situaciju u državi gradonačelnik je ukazao na jedan od najbitnijih razvojnih projekata, Gospodarska zona Kukuzovac u koji je Grad uložio iznimna sredstva i koja bi trebala biti zamašnjak razvoja Grada.

Naglasak je stavljen na novi Zakon o regionalnom razvoju koji je upućen u proceduru i način na koji kompenzirati očekivani i značajan gubitak proračunskih sredstava. Spomenuta je i aktualna gospodarska situacija u gradu uvjetovana globalnom krizom i recesijom što je uzrokovalo i značajno povećanje broja nezaposlenih osoba na području grada. Također prezentirani su i mnogi drugi gradski projekti poput Dalmatinke, vojarne 'Ivaniša Nelipića' i 'Kule' , gradskog sportskog aerodroma, sportske dvorane i sl. Posebna tema bila je izgradnja osnovne i glazbene škole, koju je prije par dana Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta već uvrstilo u prijedlog prora čuna za 2015. godinu.

Na kraju sastanka Predsjednik Vlade izrazio je potporu projektima grada Sinja, a nakon sastanka u uredu gradonačelnika svi su se zajedno pridružili sastanku u Alkarskim dvorima na temu obilježavanja 300. obljetnice čudesne obrane Sinja i 300. Sinjske Alke.

U radnoj posjeti Sinju uz premijera Zorana Milanovića, su bili podpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić i ministar obrane Republike Hrvatske Ante Kotromanović.

Ključne riječi

Komentara 4

NV
novo vriijeme
13:26 08.11.2014.

Grad Sinj je uložio iznimna sredstva u propali projekt gospodarsku zonu Kukuzovac, ali se zato gradonačelnik and co. našetali po cijelom svijetu reklamirajući je. Šest godina kasnije tamo postoje dvije zgrade i sada bi i država trebala ulupavati novi novac u ovo.

NV
novo vriijeme
13:30 08.11.2014.

aktualna gospodarska situacija u gradu je uvjetovana ne globalnom krizom nego nesposobnošću da se održi industrija i propalom privatizacijom tvornice konca Dalmatinka.

NE
Neonacionalist
15:16 08.11.2014.

Kukuzovac nije Dugopolje .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije