Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Milanović izrazio potporu projektima Grada Sinja

Uzimajući u obzir cjelokupnu situaciju u državi gradonačelnik Sinja je ukazao na jedan od najbitnijih razvojnih projekata, Gospodarska zona Kukuzovac u koji je Grad uložio iznimna sredstva i koja bi trebala biti zamašnjak razvoja Grada.
08. studenoga 2014. u 12:29 4 komentara 403 prikaza
Zoran Milanović u posjetu Sinju
Foto: Grad Sinj

Premijer Zoran Milanović danas je u Sinju od strane gradonačelnika Ivice Glavana i njegovih suradnika informiran o nekoliko strateških projekata od važnosti za Grad Sinj u kojima je potpora Vlade itekako potrebna. Uzimajući u obzir cjelokupnu situaciju u državi gradonačelnik je ukazao na jedan od najbitnijih razvojnih projekata, Gospodarska zona Kukuzovac u koji je Grad uložio iznimna sredstva i koja bi trebala biti zamašnjak razvoja Grada.

Naglasak je stavljen na novi Zakon o regionalnom razvoju koji je upućen u proceduru i način na koji kompenzirati očekivani i značajan gubitak proračunskih sredstava. Spomenuta je i aktualna gospodarska situacija u gradu uvjetovana globalnom krizom i recesijom što je uzrokovalo i značajno povećanje broja nezaposlenih osoba na području grada. Također prezentirani su i mnogi drugi gradski projekti poput Dalmatinke, vojarne 'Ivaniša Nelipića' i 'Kule' , gradskog sportskog aerodroma, sportske dvorane i sl. Posebna tema bila je izgradnja osnovne i glazbene škole, koju je prije par dana Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta već uvrstilo u prijedlog prora čuna za 2015. godinu.

Sinjska alka PRIPREME ZA JUBILEJ Za 300. obljetnicu obrane od Turaka Sinj dobiva Muzej Alke

Na kraju sastanka Predsjednik Vlade izrazio je potporu projektima grada Sinja, a nakon sastanka u uredu gradonačelnika svi su se zajedno pridružili sastanku u Alkarskim dvorima na temu obilježavanja 300. obljetnice čudesne obrane Sinja i 300. Sinjske Alke.

U radnoj posjeti Sinju uz premijera Zorana Milanovića, su bili podpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić i ministar obrane Republike Hrvatske Ante Kotromanović.

SUZANA KAČIĆ BARTULOVIĆ
Skandal u splitskoj školi: SDP-ovka pozirala s pištoljem, roditelji zgroženi, reagirao i Fuchs
r
OHR SAVJETNIK
Rozaceja: Crvenilo lica – možemo li ga sakriti?
  • novo vriijeme:

    Grad Sinj je uložio iznimna sredstva u propali projekt gospodarsku zonu Kukuzovac, ali se zato gradonačelnik and co. našetali po cijelom svijetu reklamirajući je. Šest godina kasnije tamo postoje dvije zgrade i sada bi i država trebala ulupavati novi novac u ovo.

  • novo vriijeme:

    aktualna gospodarska situacija u gradu je uvjetovana ne globalnom krizom nego nesposobnošću da se održi industrija i propalom privatizacijom tvornice konca Dalmatinka.

  • Neonacionalist:

    Kukuzovac nije Dugopolje .