Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pritisak EU
Povratak na članak

Milanović i Vučić dobili zadatak: U dogovor jer su sporovi preskupi

Angela Merkel želi izbjeći novi slučaj Rusija – Ukrajina

Komentari 124

DP
dado plus
20:52 30.08.2014.

Aleksandar Vučić je porijeklom iz mjesta Ćipuljići kod Bugojna, u srednjoj Bosni. Vučićev otac Anđelko je iz sela Čipuljići, a aktualni premijer Hrvatske Zoran Milanović porijeklom je iz zapadne Bosne. Milanovićev djed je iz Livna odselio u Sinj, gdje je rođen njegov otac. Dva premijera imaju BiH podrijetlo, samo što Vučić u svakoj prilici s ponosom voli istaknuti otkuda mu je otac i djed, Milanović glumata anacionalnog Jugoslavena.

VL
Avatar WindFucker
WindFucker
20:58 30.08.2014.

Ako se bude pitalo Milanovića, granice neće niti biti...

VL
TO
tony111
21:00 30.08.2014.

Nitko nema mandat da trguje hrvatskim teritorijem pa ni Vlada, jedino hrvatski narod na referendumu. Svako drugo rješenje, dogovor i potpisani sporazum su akt veleizdaje.

VL
DU
Deleted user
21:21 30.08.2014.

Novinari na ovom portalu VL su sve gori i gori. Tekst je "nepismen". Postupak ne može biti s toga "pismen" već može biti "pisani". Uvodno kažu da Merkel želi riješiti probleme u EU kao što je "onaj između Ukrajne i Rusije"!?! Od kada su to Ukrajna i Rusija države članice EU??? A što se tiče predmeta teksta, niti jedna arbitraža nije skupa ako želimo sačuvati svoj teritorij od agresora i okupatora. K tomu, mi nismo država "zapadnog Balkana" već punopravna država članica regije koju neki nazivaju EU. Dakle, pravno smo ravnopravni sa ostalim članicama, a ponašamo se kao članica regije Balkan koja je izvan EU. Strašno!

VL
Avatar bosanac1951
bosanac1951
20:52 30.08.2014.

Milanović i Vučić dobili zadatak: U dogovor jer su sporovi preskupi............Ma da, neka njih dvojica sjednu za stol, izljube se ko braća tri puta i da vidiš za mjesec dana granica s Srbijom riješena...

VL
SV
sveznamdrugi
21:14 30.08.2014.

Njih dvojica će se sigurno dogovoriti, na štetu hrvata naravno

VL
ST
stefj
21:36 30.08.2014.

Eh, na pragu je još jedno ustupanje teritorija... Znamo kako je ispalo kada su komunisti krojili granicu nakon '45, bit će opet katastrofa...

VL
Avatar Django
Django
21:25 30.08.2014.

Opet Milanović radi svom snagom u korist naše štete!! Umjesto da se bavi stanjem u državi, on dijeli ustupke šakom i kapom, jer zna da to nakon slijedećih izbora više nikada neće moći! Nigdje ne piše da Merkel zahtijeva dogovor umjesto sudske odluke! Nigdje! To je Milanovićeva podvala, kao što je bila podvala i onaj spin da nam EU diktira trasu autoputa kroz BiH! Ova vlada, koju je svojom što glupošću, što pasivnošću, izabrao narod, osjeća da joj sat otkucava sve brže. Pa će i destrukcija sa njihove strane dobijati sve više na tempu, što se više bude bližio datum izbora. Zapamtite, još ćemo mi progutati mnogo gorkih pilula dok oni konačno ne napuste političku pozornicu! A za sobom će ostaviti samo spaljenu zemlju!

VL
CR
crocro
21:42 30.08.2014.

Ja ne vidim, razlog zašto je i kakav zadatak dobila Hrvatska. Zadaću je trebala dobiti samo i jedino srbija i to da odmah i neodgodivo i mirno vratzi zauzeti Hrvatski teritorij. Tu nikakvog dogovora ne može biti jer je svaki dogovor na štetu Hrvatske. Ako neće poslušati da vrate Hrvatski teritorij, daljnjih razgovora nema i nadležan je sud. Dok se Hrvatski teritorij ne vrati u cijelosti, nema s Hrvatske strane zelenog svjetla srbiji za ulazak u članstvo u EU. Naravano uz druge uvjete.

VL
Avatar film
film
21:32 30.08.2014.

....banana države imaju banana premijere i na njih je lako vršiti pritisak...nek merkel proba napraviti pritisak na putina....

VL
CR
crocro
21:37 30.08.2014.

Očito je da u području graničnih pitanja vlada pravi džumbus. A kada smo mi već godinama na formumima isticala da se granice moraju riješiti a da svi šute, sada se to pitanje odbija od glavu. Srbija je uzurpirala Hrvatski teritorij, a sada Merkel traži dogovor. A dogovor bi trebao ići u smjeru : Uzurpirano i zauzeto Hrvatsko područje od strane srbije dijelimo po pola, pa će Hrvatska dobiti nazad pola svojega, a druga polovica svojega ide srbiji. E pa neće tako ići. Hrvatski teritorij plaćen je krvlju i krvlju je od agresora obranjen. Ako naši susjedi neće vratiti Hrvatskoj ono što njima nikada nije pripadalo, svakako treba na arbitražni sud bez pardona. Tu ne može biti nikakvih dogovora jer da srbija priznaje da je uzela Hrvatski teritorij, ona bi ga trebala vratiti i već bi ga vratila Hrvatskoj. Oni imaju svoje teorije kojima neće priznati da je teritorij Hrvatski i zato će svi pokušaji mirnog dogovora o vraćanju teritorija Hrvatskoj, pasti u vodu. Osim toga ako bilo koji političar s Hrvatske strane pristane na nekakvu podjelu u bilo kojem omjeru između Hrvatske i susjeda koji su zauzeli Hrvatski teritorij, to bi izazvalo veliku osudu javnosti i bilo bi čin ravan veleizdaji. Zato Hrvatska mora zauzeti stav o potpunom povratku Hrvatskog teritorija pod Hrvatski suverenitet i drugih opcija ne može biti.

VL
Avatar Django
Django
22:07 30.08.2014.

Vidim da mnogi ovdje ne čitaju što je napisano! Pa vas molim da još jednom pročitate članak i kažete mi gdje to piše da Merkel traži - dogovor!!?? Merkel traži rješenje spornog pitanja, a rješenje se može postići i sudskimm putem! Dogovor spominje samo Milanović!!!!!!!!!!!

VL
ZI
ziheras
21:29 30.08.2014.

Pajo Patak dobio zadatak...

VL
MA
matildica
21:35 30.08.2014.

druže milanoviću partijski zadatak treba izvršiti kao račan sa svojom crvenom vladom kada je hrvatski teritorij poklanjao šakom i kapom po tko zna čijem naloguo tko zna čijem nalogu

VL
BL
Blizard
23:11 30.08.2014.

Milanoviću podsjeti kolegu Vucica di je Zemun potom ćete lako utvrditi di su granice ...!

VL
LO
lopti28
22:53 30.08.2014.

Maja Seršić,jel to ona koja je dogovorila "pravdenu" granicu sa Slovenijom,otkantavši Davorina Rudolfa?Dakle veleizdajnica!Ne postoje pravedne granice već granice utvrđene po pravu,a pravdenost je automatski inkorporirana u pravnu odluku a nije nešto izdvojeno od prava!

VL
Avatar Bik
Bik
23:01 30.08.2014.

Iz kojeg Razloga Vi Gospodo dozvoljavate sebi da vam Neko iz vana Nareduje sta da radite u svojoj Zemlji? i sa svojim susjedima,zasto se dovodite u poziciju da vas neko more ucjenjivati? Kolika je cifra za to potrebna?

VL
Avatar ljutkoris
ljutkoris
22:13 30.08.2014.

Sami smo krivi za to što se dešava Hrvatskoj,jer su sami crveni Hrvatski vladari proglasili domoljublje fašizam!Prozirna demagogija!

VL
LO
lopti28
22:49 30.08.2014.

Milanović je ovo pitanje otvorio još zimus.Nikakv zadatak nije dobila Hrvatska,Zadatke dobijuju Sanader,Jadranka i slični.Na Srbiji ovisi kada će vratiti okupirani teritorij i ništa drugo.A s obzirom da su gospodarski iskorištavali taj teritorij,pa čak poduzimaju velike građevinske radove u Šidu bez da su išta pitali Hrvatsku to će ih skupo koštati.

VL
LO
lopti28
23:06 30.08.2014.

Austrija kao vlasnik večernjeg se boji za svoj biznis u Srbiji pa tjera novinare da izmišljaju,samo nije sada Sanader na vlasti pa da ispunjava "domaće zadaće" europskih činovnika!

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.