Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB PREDSJEDNIKA I PREMIJERA
Povratak na članak

Milanović i Plenković u aferi Janaf izjavama sve više sliče Trumpu

U usporedbi s vodećim dužnosnicima zapadnih zemalja, kod našeg se predsjednika, i dobrim dijelom kod premijera, radi o potpunom političkom amaterizmu. Kao da njih dvojica ne razumiju što je posao političara – odgovara politolog Goran Čular.

Komentari 18

DU
Deleted user
08:21 28.09.2020.

Gospodin Plenković pristojan i pošten, a Milanović ništa kao presjednik dobroga nije napravio za narod i državu, običan klepetan.

VL
Avatar MateTaraba
MateTaraba
08:45 28.09.2020.

Kakva je to paralela s Trumpom? Dok se Donald bori protiv Tik Toka, a Milanović laje na mjesec, Plenković je jedini koji radi svoj posao.

VL
ŠN
šnicl
08:44 28.09.2020.

Milanovic vjerojatno ima potrebu opravdati sebe za nesto, posto je najglasniji od svih.

VL
DU
Deleted user
06:47 28.09.2020.

Pa ne znam baš da bi bila OK ta usporednica s Trumpom jer on je građevinar (developer kako vele u SAD) dok su spomenuta dvojica pravnici, čak štoviše i kasniji polaznici Diplomatske akademije. Što bi u startu trebalo dovesti do dramatičnih razlika u nastupu - Trump je imao nezgodnu ćud jer je cijelu karijeru se "hrvao" s izvođačima, podizvođačima, investitorima u notorno grubom građ. business-u. Ovi su pak stasali na pravnom faksu i kasnije brusili sve to skupa u diplomaciji. E sad - što se Predsjednik izražava kao šankerski mudraci i sveudilj optužuje, iako je sam bio u tom ekskluzivnom klubu i po svaku cijenu nastoji "umočiti" i Plenkovića u to, znan je manevar "napad je najbolja obrana".

VL
MI
mica1111
07:32 28.09.2020.

A je usporedba !!!! Pa Plenky na nivou,a Milanče ko da je iz opanaka izašao.

VL
WA
walker
09:00 28.09.2020.

Najnoviji igrokaz u režiji i glavnim ulogama Plenkovića i Milanovića svjedoči o nedoraslosti obojice za uloge na koje su izabrani. Lako je biti premijer kad se "predsjeda Europskom unijom" (usput budi rečeno, to je jedna od najvećih nebuloza i folklornih manifestacija demokratski deficitarne Europe) i kad treba procitati neki politicki pamfletic na engleskom kako bi zvuco uvjerljivije i ozbiljnije... s druge strane, Milanoviću je lako biti presdjednik jer ga nije briga za državu koju vodi, nego samo za svoje uske interese. Ozbiljni ljudi davno bi sjeli za stol i porazgovarali o problemima kojih u strukturama vlasti očito ima jako, jako puno. Ova medijska prepucavanja su samo bacanje pijeska u oči javnosti kako bi se prikrilo djelovanje duboke države koja je kod nas sve plića i očitija. U kojoj mjeri su i oni sami upleteni u sve to, teško je reći. Indirektno, svojim nemarom i alibi odgovorima ("ja ništa o ničemu ne znam", ni o korupciji u vlastitim redovima, ni o curenju informacija iz raznih državnih tijela...) definitivno doprinose očuvanju statusa quo. Vrijeme je za novi početak. Treba dati šansu nekim novim ljudima i opcijama... Jer, gore od ovoga, teško da može biti. A predsjednik i premijer nek sjednu za stol, popiju čaj od kamilice i malo se primire. Bit će bolje za njih, a definitivno i za cijelu javnost...

VL
IM
Inmerps mod aZ
07:11 28.09.2020.

Mozda oni slice Trumpu, ali Hrvatska ne slici na Ameriku. Ali Hrvati su dali svoj glas.

VL
ZB
Zoki-Bijela
06:59 28.09.2020.

Oduvjek vrijedi ona,, politicar=lazov

VL
TO
toljguzimacanakrozcrvenehlače
07:05 28.09.2020.

. dragan je napravio ključnu pogrešku,zapravo dvije.......kakav klub kakve gluposti.mogao je otić na mirogoj ko mate granić i tamo u miru dogovorit lopovštinu.i za tekliča torbi s novcem trebao je nać nekog popa.nije valjda da su svi u hdz u .ima i neki u hns u.kako su bačić i sanader našli onog don slavena milanović .meni bi evo kao omiljeni hns ov pop torbar pao na pamet pop trolj.to mu je pajdaš mesić mogao dat kontakt i problema ne bi bilo....napad na torbara trolja bio bi napad na ,,crkvu,, vjeru,, ,,naciju,, ,,kršćanstvo,, i tko bi ga se usudio pretražit

VL
RO
roland
08:26 28.09.2020.

Treba neki autoritet iz Europske unije, koji će jednog i drugog sjesti za stol i reći im: "Vaša međusobna komunikacija nije na razini civilizacijskohg i kulturološkog dosega suvremene Europe. Mi vas gledamo, pratimo, a vi razmislite o vašim prepucavanjima"

VL
ZI
Zir
08:28 28.09.2020.

"""Pazite sagu Milančetovi bahaltu bisera. Kovacevic hadezenjara, koja ni nezna kolikoko ima stanova. Kovacevic je bio u SDPu, Milanovicev protukandidat za predsjednika SDPa, izgubio i presao u HNS. Kad je Milanovic postao Premijer, on ga je imenovao i smjestio u Janaf, . To je istina, zato je Zoki tamo kuhan i pecen, znao je za taj Klub i sutio dok nije doslo u javnost, sad napada druge, zlorabio je kao Premijer represivni aparat i „sve znao „ cak ga je injegova ljeva i desna ruka Ostojic demantiral, pa tko sad laze i obmanjuje javnost?""""

VL
GL
Glavica
07:11 28.09.2020.

Mate Granica djeca prave cirkus za narod Mate derigira a Plenkovic i Milanovic se malo po buckaju a Kolinda misli kao je Mate Granic nju nasamario i doveo Milanovica

VL
AD
adminka
07:43 28.09.2020.

Ne znam kak te ljude nije ničega sram?

VL
GL
Glavica
07:15 28.09.2020.

Mate Granic napravio plan kako da dovede Milanovica za presjednika pa je davao Kolindi savjete tako da izgubi a Kolinda upala u Mate Granica paukovu mrezu

VL
DU
Deleted user
07:39 28.09.2020.

Svi koji su nogom kročili u taj klub trebaju dati otkaz! Nadalje ako je Kovačević na koruptivan način izabran za direktora JANAF-a i to u nekoliko mandata i to putem korumpirane politike, kako je onda za očekivati da Kovačević neće biti korumpiran! Svi su sve znali, samo se prave budale. Svi mi znamo tko je mafija u državi, jedino ispada da ste vi slijepci a niste! Nadalje smatram da Turudić pod hitno treba završiti karijeru jer ako ostane na svojoj poziciji to je čisti dokaz kriminalne države!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.