Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milanović u Uljaniku

'Znatiželju pojedinih članova odbora da kopaju po podacima gledam i ja sa znatiželjom'

Zoran Milanović
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/8
12.07.2014.
u 13:00

Podsjećajući da je Vlada i do sada učinila dosta napora kako bi skoro sva brodogradilišta opstala Milanović je obećao da da će i ubuduće činiti sve da brodogradnja napreduje i da se zarađuje na brodovima.

- Vlada će poticati brodogradnju gdje god to bude moguće, u skladu s propisima EU, jer je uglavnom izvozno orijentirana - rekao je danas u Puli, za posjeta Brodogradilištu Uljanik predsjednik Vlade RH Zoran Milanović.

Podsjećajući da je Vlada i do sada učinila dosta napora kako bi skoro sva brodogradilišta opstala Milanović je obećao da da će i ubuduće činiti sve da brodogradnja napreduje i da se zarađuje na brodovima. - A ne kao u proteklih 20 godina kada se na brodovima gubilo - dodao je.

- Sretan sam jer vidim da brodogradnja funkcionira, zahvaljujući i aktivnosti hrvatske Vlade - rekao je Milanović nakon sastanka s članovima uprave brodogradilišta Uljanik ističući da trendovi povećanja hrvatskog izvoza ohrabruju i da je uvjeren da su ti trendovi nezaustavljivi kao i pad nezaposlenosti za koji ne premijer rekao da nije samo sezonski.

Odgovarajući na pitanje jesu li članovi saborskog Odbora za unutarnju politiku ugrozili nacionalnu sigurnost predsjednik Vlade je odgovorio da je u radu službi, za koje kao predsjednik Vlade odgovara, sve bilo uredno i čisto.

- A znatiželju pojedinih članova odbora da kopaju po podacima gledam i ja sa znatiželjom, zanima me zašto su znatiželjni i zašto ih to zanima. Ali neka se time bave oni čiji je to posao, a to je DORH - rekao je premijer dodajući da dok god ima zlonamjernih ljudi, ima prostora za zloupotrebu i da bi možda trebalo zakonski bolje urediti nadzor nad radom tajnih službi.

Za najavu predsjednika Republike Ive Josipovića da bi mogao svoj prijedlog novog Ustava i promjenu izbornog sustava ponuditi građanima na referendumu predsjednik Vlade je rekao da cijeni svaki doprinos demokratskoj raspravi.

- Ali, u ovom trenutku imamo puno važnijeg posla od promjene izbornog zakona i Ustava za čiju je promjenu potrebna dvotrećinska većina u Saboru. Ustav je važan, ali funkcionira i nemam se pravo baviti više time nego gospodarstvom - ocjena je premijera.

>> Helikopter s Milanovićem vratio se u Zagreb zbog vrtloga

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL

(Premijer Milanović je s ministrom Grčićem i ostalima sjeo na kavu uz koju je i zapalio cigaretu. Foto: Dusko Marusic/PIXSELL)

Komentara 14

PI
pipnicar
13:07 12.07.2014.

hrvati su mazohisti kad imaju ove partizan/jugoslave na vlasti.

DR
draxy
13:01 12.07.2014.

Čudo je da su još na vlasti.

HO
holcer
13:03 12.07.2014.

Da da puno stvari,stvari koje ce ih skinuti sa vlasti,a vremenski neke smjestiti iza resetaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije