Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stevo culej

'Milanović do ovog sastanka nije znao što nama znači ime Vukovar'

vukovar, josić, milanović (1)
Željko Lukunić/PIXSELL
19.10.2013.
u 09:42

Na sastanku je Milanović bio bez strunke bahatosti, nadmenosti, čak je prekidao i smirivao Sabu i Freda.

- Relativno sam zadovoljan sastankom s premijerom Milanovićem i vjerujem da će nakon ovih prvih pomaka ipak biti nešto napravljeno. Imam dojam da Milanović nije imao pojma o tome što se događa u Vukovaru, o stanju u ovom gradu, odnosima među ljudima i cijelom tom postupku oko postavljanje ćiriličnih ploča. On do sinoć nije vjerovao što nama znači ime Vukovar, koliko stojimo iza njega 91. i sada i koliko nas Vukovar povezuje. Primjerice, Milanović nije znao da nestali nisu upisani u popis stanovništva, nije imao pojma da je u Vukovaru na jednoj adresi prijavljeno nekoliko desetaka Srba koji žive prijeko, a dolaze ovamo samo na izbore i pokupiti mirovinu ili socijalnu pomoć. Kada sam mu rekao da je u Borovu spomenik Vukašinu Šoškočaninu koji je ubijao naše dečke 2. svibnja 1991. i među njima moga brata, bio je zaprepašten iako sam mu svu dokumentaciju još davno dostavio što znači da mu to nije uručio netko od njegovih suradnika - kaže Stevo Culej, jedan od sudionika vukovarskog sastanka o ćiriličnim pločama. 

Dodaje kako je Milanović pažljivo slušao sve što su mu pričali i o mnogočemu su mu to bile prve informacije. Culej tvrdi kako se ne protive ćiriličnim pločama u mjestima sa srpskom većinom, ali u Vukovaru to ne dolazi u obzir.

- Na sastanku je Milanović bio bez trunke bahatosti, nadmenosti, čak je prekidao i smirivao Sabu i Freda. Shvatio je da mi nismo za predaju već samo za pregovore - kaže Culej i očekuje da će Milanović dobro proučiti materijale što je dobio u Vukovaru i sa svojim suradnicima nešto učiniti i pozvati na novu rundu razgovora.

>>Prekinuta presica u Vukovaru: 'Ugasite kamere i isključite tonove'

>>Policija više neće čuvati ploče, Josić: Grad će ponovno prodisati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije