Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sastanak stožera

Prekinuta presica u Vukovaru: 'Ugasite kamere i isključite tonove'

Stožer i ploče, portal (1)
Foto: Branimir Bradarić/VLM
1/3
18.10.2013.
u 14:48

– Razgovori se nastavljaju u četvrtak u Zagrebu u proširenom sastavu. Na njemu će biti i predsjednik RH Ivo Josipović, ministri u Vladi RH kao i stručna i zainteresirana javnost.

Odmah poslije održanog sastanka između premijera Zorana Milanovića i Stožera za obranu hrvatskog Vukovara interventna policija se sklonila s ulica grada. Sklonjene su i metalne ograde kojima su osiguravane postavljene dvojezične ploče koje i dalje stoje na fasadama zgrada ali sada bez ikakvog policijskog osiguranja jer je takva sigurnosna procjena. Na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Stožera Tomislav Josić ponovio je zahtjeve koje su iznijeli premijeru uz napomenu da je za 24. listopad dogovoren sljedeći sastanak Stožera i premijera.

– Razgovori se nastavljaju u četvrtak u Zagrebu u proširenom sastavu. Na njemu će biti i predsjednik RH Ivo Josipović, ministri u Vladi RH kao i stručna i zainteresirana javnost. Isto tako pozivamo premijera da se prije toga dogovorenog sastanka još jednom nađemo i proanaliziramo problem što je uostalom i sam obećao napraviti, rekao je Josić koji je još jednom ponovio i da je Popis stanovništva iz 2011 godine nerealan i falsificiran i kao takav ne može biti temelj provedbe dvojezičnosti u Vukovaru. Pozvao je i na poštivanje članka 8 Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina i članka 16 Ustava. Dan poslije održanog maratonskog sastanka u Vukovar, između Vlade i Stožera, novinari su imali još niz pitanja na koja su željeli odgovore ali na koja nisu dobili odgovore. Naime, nakon postavljenog prvog pitanja član Stožera zadužen za informiranje Željko Maršić zatražio je da prije odgovora novinari isključe kamere i diktafone.

– Ako želite nastaviti razgovor ugasite kamere i isključite tonove. Tada možemo nastaviti dalje, rekao je Maršić poslije čega su okupljeni novinari odbili postaviti bilo koje pitanje te se okrenuli i zapanjeni ovakvim zahtjevom napustili presicu. Inače, tijekom današnjeg dana jedan dopredsjednik Stožera Drago Adžaga, koji je i sam bio prisutan na razgovorima s premijerom, odlučio je podnijeti ostavku na članstvo u Stožeru.

- Razočaran i nezadovoljan događanjima, okolnostima i svime drugim što je prethodilo sastanku, te posebno rezultatima sastanka koji je po svojoj formi i karakteru bio na razini „ljudskog razgovora“ i bez mogućnosti razgovora o „pet zahtjeva Stožera za obranu hrvatskog Vukovara za žurno postupanje i donošenju odluke o istom“. Iz moralnih i osobnih razloga kao čin osobne odgovornosti i neslaganja s nastalom situacijom, podnosim ostavku na mjesto dopredsjednika Stožera za obranu hrvatskog Vukovara i člana predsjedništva KOT-a na nacionalnoj razini. Ovime prestajem biti i članom Stožera za obranu hrvatskog Vukovara čiji sam idejni začetnik i osnivač, rekao je Adžaga.

>>Policija više neće čuvati ploče, Josić: Grad će ponovno prodisati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije