Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD GLAVE DO PETE

Milanović će u Banske dvore uvesti traperice, a M. Opačić štikle

'04.12.2011., Avenija Dubrovnik 17, Zagreb - Celnici Kukuriku koalicije cekaju izborne rezultate u Muzeju suvremene umjetnosti. Milanka Opacic, potpredsjednica SDP-a, daje izjavu o rezultatima ankete.
Foto: 'Slavko Midzor/PIXSELL'
1/6
06.12.2011.
u 10:00

Mnogi, a političarke u tome prednjače, pretjeraju u uređivanju pa poruka koju žele prenijeti pada u drugi plan

Savršeno izglačanog odijela, izbrijanog lica i gelirane frizure, Zoran Milanović u izbornoj je noći blistao, a njegov izgled pratio je verbalni nastup – kratke i jasne poruke potkrijepljene gestama. Poruka je bila jasna – okrećemo novi list.

– Ja sam taj koji preuzimam, znam, hoću i mogu, glase poruke koje je Milanović svojim nastupom prenio u izbornoj noći – objašnjava prof. Mirela Španjol Marković iz Ciceron komunikacija naglašavajući kako je ozbiljnost trenutka nalagala nošenje odijela kao dio bontona, što je učinio i predsjednik države, ali i svi političari desnice, bez obzira na rezultate.

No, hoće li se Milanović kao budući premijer odreći svojega dosadašnjeg prepoznatljivog ležernog odijevanja i sportske elegancije te kombinacija traperica, košulja, kožnatih jakni i antilop cipela?

– Ne vjerujem da će odustati od toga jer je on moderni političar mlađe generacije koji takvim nastupom ujedno prenosi poruke svoje stranke – otvorenost, prosperitet, neformalnost... – objašnjava prof. Španjol Marković podsjećajući da su i političari iz susjedstva, Pahor i Tadić, također zagovornici sportske elegancije. Milanovića bi se tako, baš kao svojevremeno i Račana, moglo u Banskim dvorima sresti u trapericama i bez kravate. Dok se Jadranka Kosor držala poslovnog bontona čak i u visini potpetica, a slijedili su svi njezini ministri i stranački suradnici, od Kukuriku koalicije se takvo što neće moći očekivati.

Zagasitocrvena haljina i ležerno podignuta kosa Biljane Borzan i širok osmijeh odavali su dojam diskretne i elegantne žene čija je deviza – manje je više. No, decentnost nije odlika Milanke Opačić, koja je izbornu noć provela u vrtoglavo visokim štiklama, crvenoj haljini i s dugačkim crveno lakiranim noktima. – To su detalji koji odvlače pažnju od poruke koju želi poslati. Često se događa da u svečanim prigodama žene pretjeraju s odijevanjem, bojom i detaljima – kaže prof. Španjol Marković.

Komentara 161

AM
amato
11:34 06.12.2011.

Koalicija koja je bila na vlasti od 2000. do 2004. je do sada najbolja vlast koju je Hrvatska imala od kada postoji kao samostalna država.

PE
penicilin
05:20 07.12.2011.

Milanović će u Banske dvore uvesti traperice, a M. Opačić štikle a hoče li biti i štanga da pucice zaplešu na njoj ?

KO
Kontras22
11:26 06.12.2011.

Komunisti su uvijek puno obecavali, sjetite se a kakva su djela cinili sjetite se i toga, sjetite se i nedavnog rata, To je njihovih ruku djelo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije