Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o izmjeni zakona

Milanović: Čačić sigurno nije bio meta, a najmanje moja

Zoran Milanović
Foto: Tomislav Krasnec/PIXSELL
12.02.2015.
u 13:34

– Ovo je samo želja da se u jednom sustavu uredi malo građanske pristojnosti i reda – zaključio je premijer Milanović

– Gospodin Čačić sigurno nije bio meta, a najmanje moja – odgovorio je premijer Zoran Milanović na molbu da komentira izjavu Radimira Čačića koji tvrdi da su izmjene izbornog zakona skrojene kako bi se njega osobno, među sličnim pravomoćno osuđenim građanima, spriječilo da se kandidira na parlamentarnim izborima.

– Ja moram priznati da nisam sudjelovao u tome u detaljima, pogledat ćemo o čemu se radi. U svakom slučaju to nije cilj, a neće vjerojatno biti ni posljedica. Dakle, ako se donese zakon prema kojem se ljudi pravomoćno osuđeni za određena kaznena djela neće moći kandidirati na parlamentarnim izborima, onda to svakako treba ograničiti na ozbiljna teška, kaznena djela iz nekog kataloga. Ne na svako kazneno djelo. I ne na svaku kaznu veću od 6 mjeseci. Ali to nema veze s gospodinom Čačićem jer on ovdje sigurno nije bio meta, a najmanje moja – rekao je Milanović.

Dodao je kako će se osobno uputiti u prijedlog izmjena zakona kako bi odagnao optužbe. – Jer to zaista ne stoji. Niti je on meta niti je bilo tko osobno meta. Već samo želja da se u jednom sustavu uredi malo građanske pristojnosti i reda – zaključio je premijer koji je na pitanje o Čačiću odgovorio na ulasku na sastanak Europskog vijeća u Bruxellesu.

Upitan o tome kako komentira nenadanu odluku srpskog premijera Aleksandra Vučića da dođe na inauguraciju predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović u nedjelju u Zagreb, premijer Milanović je odgovorio da je Vučić dobrodošao. – Ne vidim po čemu je to nagla odluka. To je putovanje od 400 kilometara u jednom i drugom pravcu. Dva sata. To je prilično komotna odluka. Dobrodošao je – poručio je hrvatski premijer.

>> SDP se opet predomislio. Zastupnici u kuloarima zakon prozvali 'lex Čačić'

Komentara 25

MI
mica1111
14:09 12.02.2015.

...cijeli dan čekam ovaj članak...a sad završio pri dnu...i slijepci vide kome je ovo namijenjeno...gđa Pusić zajedno sa Zokijem je čačiću skuhala poparu...ma bi se i oni mogli opeći...

Avatar etnaanbama
etnaanbama
13:47 12.02.2015.

Hahahahah!

OL
olrajt
13:48 12.02.2015.

....kad ovaj tip kaže da- nije,onda budite sigurni da -je!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije