Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16.08.2014. u 14:00

Sijerkovićev je potencijal HRT svojedobno hladno pospremio u mirovinu

U ova bremenita vremena, urednici nacionalnih televizija muku muče zadržati dobri običaj da svoje sumorne dnevnike završe kakvom optimističnom i šaljivom zgodom, uglavnom iz tv razmjene, kako bi se uz odjavnu špicu sa svojim gledateljima oprostili uz smijeh i hinjeni osjećaj da je sve u redu, a nije. To je onaj dio rezerviran za bradate žene, snimke vodenih valova visokih pet metara i 40. rođendan Hello Kitty.

Nova TV, međutim, nema taj problem, oni imaju meteorologa Milana Sijerkovića za kraj. Evo baš sinoć je opet, fino začešljan i elegantan u crnom odijelu, s karakterističnim, uzdignutim položajem ručnih palaca, razveselio naciju izgovarajući samo njemu svojstvene jezične kovanice, tipa "gdjegdje" i "pokoji pljuščić". Za razliku od mlađih kolega koji plaše gledatelje, ali i turiste, tjerajući ih s Jadrana kataklizmičnim najavama o tornadima i tajfunima ­ kojima daju i osobna imena kako bi paranoja bila kompletna – smireno je objasnio da blagdan Velike Gospe u pravilu donosi nestabilno vrijeme.

Umirio je gledatelje i zgodom koja datira iz 1571. kada je nevera s olujnim vjetrom razbila tursko brodovlje i spasila Korčulu od opsade, pa finiširao pučkom izrekom iz serijala "Sveta Kata, snijeg na vrata” koja je ovoga puta prigodno glasila: "Vela Gospa, mala zima". Potom je gledateljima zaželio ugodnu večer i išetao iz kadra. I bila je ugodna, kao i svaka koja počne i završi u društvu Milana Sijerkovića, čiji je potencijal HRT svojedobno hladno pospremio u mirovinu. Srećom, brzo su ga dovukli na konkurentsku televiziju, a ona javna sada za njim može samo "gdjegdje" zaplakati.

PLUS

U poplavi prigodničarskih, uglavnom beskrajno dosadnih blagdanskih sadržaja, HTV3 sinoć je emitirao odličan dokumentarac "Međugorje – Evo ti majke", pa makar i reprizno.

MINUS

Reporterki Karmen Šore (HTV) može se dogoditi da uživo izvijesti da se u Sinju okupilo "na tisuća desetaka hodočasnika", ali ne može se dogoditi da se msgr. Barišić čuje glasnije od nje.

>> Milan Bandić okapa vrtove, armira odvode, vodi grad... počnimo ga zvati Superman

>> Al Jazeera ISIL-ove koljače zove "skupina", kao da je to neki rock bend

Komentara 7

KO
korisnicc
14:58 16.08.2014.

Uz pokoji pljuščić, gdjegdje je moguća i maglica.

PS
Privatni sektor
22:37 16.08.2014.

Stari je besmrtan!

Avatar Hulk001
Hulk001
11:12 17.08.2014.

Mladi na burzi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije