Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Medijska 'zvijezda'

Milan Penava 
– od kumstva s Bandićem do unosnih poslova za Grad Zagreb

Milan Bandić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
27.10.2014.
u 21:16

Poslovni odnos između Penave i Bandića ponovno je došao u fokus pozornosti nakon što su u petak istražitelji USKOK-a pretresli kuću sa šest apartmana u Novom Vinodolskom

Zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i vlasnika građevinske tvrtke Tigra Milana Penavu, osim kumstva, povezuju i brojni poslovi koje je Tigra godinama radila za Grad Zagreb.

ZET-ova kućica i “zlatni WC-i"

Poslovni odnos između Penave i Bandića ponovno je došao u fokus javnosti nakon što su u petak istražitelji USKOK-a pretresli kuću sa šest apartmana u Novom Vinodolskom, koju neki u tom gradu nazivaju “Bandićevom vilom”, iako je, prema zemljišnim knjigama, cijela kuća u vlasništvu tvrtke Tigra. Zašto su istražitelji koji “kopaju” po imovini Milana Bandića pretraživali i kuću u Novom Vinodolskom, pokušali smo doznati i od vlasnika tvrtke Tigra Milana Penave.

Nema nikakvih izjava – rekao nam je Penava. Prema novinarima Penava je uvijek bio škrt na riječima. Jednostavno nije želio objašnjavati svoje odlične poslovne odnose s Gradom Zagrebom, čak i kada su se ti poslovi izrodili u velike afere. Vjerojatno je najpoznatija afera “ZET-ova kućica”. Tvrtka Tigra objekt površine 83 metra četvornih izgradila je po cijeni od pet tisuća eura po kvadratu.

Tigra se našla na naslovnim stranicama i zbog gradnje dva javna WC-a u Zagrebu koji su Zagrepčane koštali čak 1,5 milijuna kuna. Poslove je obavila Tigra kao podizvođač u međuvremenu propalog diva Gredelja.

Penava se znao naći i u obrnutoj situaciji – dobiti posao na gradskom natječaju, a zatim posao dati podizvođačima. I pritom dobro zaraditi. Prije šest godina Grad Zagreb je obnovu drvene konstrukcije paviljona u Parku Vladimira Nazora platio 2,1 milijun kuna (4.152 eura po četvornome metru). Na natječaju je pobijedila Tigra, a posao je odradio podizvođač za 630 tisuća kuna. Tako je Penava bez puno truda zaradio gotovo milijun i pol kuna. Penava se upuštao i u nekretninske poslove. Večernji je 2009. pisao o gradnji vile na Jelenovcu vrijedne više od milijun eura.

Nudio nam popust

Sjećamo se kako se Milan Penava jako uzrujao kada smo ga pitali gradi li tu vilu za sebe i svoju obitelj ili za prodaju te je li investitor on osobno ili pak njegova tvrtka Tigra.

– To vas se ne tiče! – odbrusio nam je, a potom potvrdio da je urbana vila na prodaju. Bahato nam je tada rekao kako će nam dati popust “ako smo ozbiljno zainteresirani za kupnju”. – Dođite s lovom i dat ću vam kvadrat stana za 2100 eura – rugao se tada Penava.

>> Novi život u Remetincu: Bandić s 'običnim' cimerom

>> Baldasar o uhićenju Bandića: Ne bih baš rekao da je to nešto

>> Bivši radnici Sljemena USKOK-u dali izjave i priložili opsežnu dokumentaciju

Cijeli slučaj pratite na specijalu Uhićen Milan Bandić

Komentara 44

GO
Gomila
22:24 27.10.2014.

Ajde novinari idite u Supetar na bracu i potrazite sta poduzentik svi ima on je najblizi gradonacelniku Ivani Markovic on cuva imovinu Sanadera pod tudim imenima ovo jedan dokaz "Tribjenica Mazurina-parcele u Pasike i jos toga i opcinske poslove

Avatar Aristarh
Aristarh
22:43 27.10.2014.

Bandić je veličanstvena mreža puna riba. Nadam se da će je pozvani pažljivo dizati da što manj riba i sklizne. Tu ima kapitalaca svih boja. Ova šansa je jedinstvena i teško ponovljiva. Sretno ribari. Hrabro poput Hemingveja.

AL
Alkana
21:43 27.10.2014.

Večernjakovci, ajde pišite malo o glavi udbaške hobotnice, ako smijete....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije