Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog Bandića

Bivši radnici Sljemena USKOK-u dali izjave i priložili opsežnu dokumentaciju

radnici sljemena
27.10.2014.
u 11:10

Radnici posjeduju i ništavni kupoprodajni ugovor na temelju kojeg se Grad Zagreb upisao kao vlasnik tvornice s trima postrojenjima

Bivši radnici društva Sljeme d.d. i malih dioničara, njih 30-ak, danas su se okupili u Gajevoj ulici ispred USKOK-a. Sa sobom su ponijeli opsežnu dokumentaciju za koju kažu da upućuje kako je 2005. Milan Bandić ispred Grada Zagreba isplatio 35 milijuna kuna iz gradskog proračuna za plaće i otpremnine kako bi zaustavio već pokrenuti stečaj Sljemena, čime je otvoren put nestanku vrijednih strojeva i golemih zaliha mesa, a potom i rasprodaje Sljemenovih nekretnina procijenjenih na 186 milijuna kuna.

Sudski vještak bio je Mirko Kožulj. Unatoč rasprodaji imovine, mali dioničari i država kao vlasnik 12 posto dionica ostali su bez svojih udjela. Radnici posjeduju i ništavni kupoprodajni ugovor na temelju kojeg se Grad Zagreb upisao kao vlasnik tvornice s prima postrojenjima te vjeruju da USKOK treba istražiti gdje je završio novac i u kojoj mjeri je najveći dioničar Sljemena, društvo Finagra, suodgovoran za uništenje Sljemena, kaže Tomislav Hodak, bivši rukovoditelj radne jedinice rasjekaonice mesa u Sljemenu d.d.

– Pred zamjenicom ravnateljice USKOK-a dali smo izjave o svemu što znamo i priložili nekoliko kupoprodajnih ugovora i ostalih dokumenata na kojima temeljimo naše sumnje – rekao je Tomislav Hodak, bivši rukovoditelj rasjekaonice u Sljemenu.

Cijeli slučaj pratite na specijalu Uhićen Milan Bandić

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Komentara 27

Avatar TiinaMaze
TiinaMaze
10:33 27.10.2014.

EUJanez....hihihihih ..dragi sosed ....pravi se javlja..pazi da ti Todorić i Tedeschi ne skinu i gaće!Hihihihihihihihihihihihihii......

NE
nevažnost
12:29 27.10.2014.

Kakav spin. Da su išta vrijedili i bili konkurentni na tržištu ne bi se "dopelali" u tu situaciju.

DO
domicic
13:27 27.10.2014.

Uvijek se provlači kroz Bandićev kriminal izvjesni vještak s prezimenom Kožulj..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije