Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
papirologija
Povratak na članak

Ministar Kujundžić naljutio pacijente i obiteljske doktore

Ministar Kujundžić najavio upitnik koje će pacijenti morati ispunjavati da bi ga mogli uputiti na bolničke pretrage

Komentari 16

DU
Deleted user
17:35 31.01.2018.

Čovjek zbilja nije za ministra. Umjesto rada, stalno smišlja nove ......Od polupismenih Hrvata traži da ispunjavaju upitnik o tegobama kao i o nalazima. Jer se svaki Hrvat rodi s malom maturom iz medicine pa je sposoban pisati po upitniku, Uzz uvjet da mu naočale nisu ostale doma ili nije imao novac da si ih nabavi. I da uopće razumje što mu piše u nalazima. Koje mu specijalista ne želi objasniti niti odgovoriti na pitanja. Čudan neki ravnatelj bolnice koji nikad nije vidio kako pacijenti sestri daju cijelu hpu papira i uputnica, nek se ona izabere njezine........Trebamo li nositi i olovku kad idemo liječniku ili bu ih ministar kupio?

VL
DU
Deleted user
17:08 31.01.2018.

Ministar Kujundžić je najnesposobnih ministar od neovisnosti! Užas! Mogao bih elaborirati na dvije strane.

VL
NV
NV
17:38 31.01.2018.

Strašno. Pacijent sam da piše šta mu je? Nije ni čudo što smo medju poslednjim u regiji u zdravstvu.

VL
DO
domazl
17:21 31.01.2018.

Navijao sam još prije predsjedničkih izbora za dr. Kujunđića, ali me razuvjerio da sam u pravu. Nije to za njega.

VL
DU
Deleted user
18:18 31.01.2018.

Ovaj je izgubljen u vremenu i prostoru.Kaže da ljudi ne dodju na dogovoreni termin a ni ne otkažu ga.Pa kako kad ga nemogu otkazati telefonski i to u 21 stoljeću,već traže da se osobno dodjei i otkaže ili pošalje fax.Bar sam ja imato takva iskustva.

VL
SH
Shaman
08:39 01.02.2018.

Najbitnije je da je on domoljub! To što ćemo svi umrijeti zbog njegovog zdravstenog sustava je manje bitno.

VL
BM
branko.mihalic1
17:59 31.01.2018.

danas je svako ministar zato je tak u državi i bit će i gore

VL
MA
marijaqwer
08:30 01.02.2018.

Kujunđžić želi prisiliti obiteljske liječnike da nagađaju od čega netko boluje. Vrši pritisak da smanje broj specijalističkih pregleda uz izgovor da je računalo procijenilo da je neki pregled nepotreban iako obiteljski liječnik misli da je potreban. Stvarno nepotrebne pretrage uopće ne spominje i ne dira . Npr svaki čovjek ima krvnu grupu koja se ne mijenja ali se uvijek iznova utvrđuje pri svakom zahvatu.

VL
SD
sdpesticid
23:55 31.01.2018.

još malo će nam vrli političari propisati da pacijenti sami sebi pišu dijagnozu.

VL
LI
Liberdad
09:44 01.02.2018.

Kujundžić je dno dna - loš ministar, još gori liječnik i veliki divljak. To je zorno prikazao u svojoj propaloj predsjedničkoj kampanji u kojoj ga je zbog tog divljaštva prestigao čak i tada nepoznati Sinčić.

VL
MA
majajelinic
09:43 01.02.2018.

a kad će KoHom progovoriti o tome koliko loše znaju medicinu naši obiteljski liječnici i o tome kako je prijeko potrebno reformirati njihove specijalizacije ? naravno da na pretrage šalju specijalisti, jer obiteljski liječnici (barem u Zagrebu) niti pregledavaju pacijente niti suvislo znaju voditi dg. obradu bolesnika, a još manje liječenje najčešćih kroničnih bolesti, što je doista minimum koji bi trebali znati.

VL
KO
komicr
17:04 31.01.2018.

taj čuje kako trava raste.....

VL
RE
realisticki
08:22 01.02.2018.

U Temi dana , 30. siječnja 2018. Ministar Kujundžić tvrdi da on ne svaljuje krivicu na druge, a u svom izlaganju nije rekao mnogo toga što nije bilo kritiziranje prošlih vlada, i ministara. Kada će on i njemu slični shvatit, da će učiniti veću korist Hrvatskoj i narodii ako se budu bavili poslom za koji su obrazovani, a ne politikom.

VL
KO
konoplja
08:43 01.02.2018.

Zašto jednostavno ne podjeli pacijente na vjenike i nevjernike, ovi prvi neka se idu liječiti u crkvu a drugi u bolnicu!

VL
G1
gnjavator_1
23:14 31.01.2018.

Imao je ministar i boljih ideja koje bi zaista mogle zaživjeti i dovesti do poboljšanja stanja u zdravstvu. Ali su ga blokirali isti oni koji su ranije blokirali ministra Vargu, jedinog prije Kujundžića koji je detektirao probleme i što je još rjeđe imao viziju za prave promjene. Sad kad su se protiv ministra digli svi koji ne žele promjene jer im odgovara kaos, od pojedinih struktura u zdravstvu, preko dijela politike koji se u zdravstvo uopće ne razumije, pa do dijela pacijenata koji se bolje snalaze u kaosu i nije ih briga za druge (iako istupaju u udrugama i u njihovo ime), ministar očajnički pokušava učiniti bar nešto, no kako to nije ni blizu onome što on sam vidi da bi trebao sad povlači poteze koji nemaju nikakvog smisla. Poštenije i časnije bi bilo da odstupi i javno pokaže da se u ovim okolnostima ništa ne može učiniti. Ovako gubi dostojanstvo, a izgubit će i ono malo kredibiliteta koji još nije potrošio. Šteta za njega, a još više za sve nas jer nije uspio u onome.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.