Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Za pripojenje Istre zaslužno je hrvatsko svećenstvo koje je Tito ubijao

Ljevičare ne zanimaju činjenice, nego ideološki mitovi. Njima su antifašizam i Tito religija, neupitne svetinje koje ne podliježu povijesnim dokazima

Komentari 102

PA
pankogulo
14:45 30.06.2017.

Još mi je baka pričala o hrvatskom Društvu Ćirila i Metoda koje je radilo na spašavanju Istre od talijanskog imperijalizma. I šibice su se prodavale s geslom "Narod bez škole, narod bez budućnosti". Na taj način i na mnoge druge, osnivale su se hrvatske škole i plaćali hrvatske učiteljice i učitelji. Tito i titini su znali samo bacati ljude u fojbe.

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
14:27 30.06.2017.

Evo još malke štofa za prepucavanje - a zakaj je vaš voljeni maršal Bosnu odvojil od Hrvatske ??? Pripojil Istru i Primorje sa stotinjak tisuća, a odvojli BiH s više od milijun Hrvata ?! Ajmo mam s demagoškim parolama i minusima.

VL
JP
jpavicic
18:48 30.06.2017.

Ako jugonostalgičari kažu da nema razlike između pozdrava Za dom spremni iz 1941 i ovog HOS-ova iz 1991, dobro bi bilo da netko objasni, koja je razlika između petokrake iz 1945 i one iz 1991 od koje nas je branio HOS.

VL
ER
eragram
15:46 30.06.2017.

Kada Titu sagledaš bez komunističke ideologizirane mistifikacije njegova lika i djela ostaju samo masovne grobnice i zločini. Poviest je, za početak, puno starija od druga Tite. U spomen Hrvatske Istre ne smije se zaboravi krv domobrana prolivena na Soči podod legendarnim feldmaršalom Svetozarom Boroevićem. 3 godine je suzbijao talijanske pokušaje da uđu u monarrhiju i zauzmu Istru.

VL
Avatar Django
Django
14:47 30.06.2017.

Zar stvarno u Hrvatskoj ne postoji nitko tko će konačno odgovoriti ovim titoljupcima na pravi način? Titu se pripisuju zasluge za nešto što je ustvari zločin prema vlastitom narodu (ako je doista bio Hrvat kao što se želi prikazati). Zar zaista nitko nije u stanju reći da je Italija kapitulirala, ne zahvaljujući Titu nego SAD-u, Britaniji. Zar nitko nadalje nije u stanju reći da niti NDH niti partizani nisu bili u stanju djelotvorno kontrolirati to područje sve dok je u njemu bila njemačka vojska. I tek kolapsom nacističke Njemačke otvorio se u Dalmaciji vakuum u koji su nahrupili partizani, ni krivi ni dužni. Sve što su sa vojnog stajališta radili je to da su iz zasjede napadali već faktički poraženu vojsku, kao indijanci. Zar Tito kao navodni Hrvat nije trebao braniti interese "svog" naroda, pa se recimo deklarirati kao hrvatski antifašista, slijedom toga težiti savezništvu "narodnooslobodilačke vojske NDH" sa pobjedničkim silama, zauzimajući se za stvaranje demokratske nezavisne Hrvatske? A što se tiče "teritorija koje je priskrbio Tito", ne gledajući sada na to da je recimo NDH imala nekih 115.000 km2, zar ne zna nitko konačno reći da je Banovina Hrvatska u sastavu "tamnice naroda" imala oko 65.000 km2 što je za 15% više nego što je sa svojih 56.000 km2 ima današnja "Titova" Hrvatska. To su činjenice. Kao što su činjenice i jame, rovovi i rudnici puni kostiju. Dakle Titu možemo zahvaliti za manjak od najmanje 15% teritorija i 150.000 naše mladeži, naše demografske baze

VL
PR
propalismoFranjoskroz
16:39 30.06.2017.

htio sam ti nešto prokomentirati Milane,ali pogledao sam onaj članak o malom od 7 godina što je umro tati u naručju i shvatio sam koliko si nebitan ......

VL
SI
siskic
16:31 30.06.2017.

Milane što si stari i bliži si smrti, dakle sada ti je svećenstvo palo napamet. Valjda misliš poprijeko do kraljestva nebeskog, ali ne ide to tako milane. Bio si ti milane nekada dobar komunist i podupirao Brozov samoupravni socijalizam u kome si bome jako lijepo živio i radio. Imao si i uživao u svim blagodatima koje ti je isti pružao. Držiš se sada hdz-a, a dobro znaš pod čim je patronatom bezočno opljačkana hrvatska i narod i to u jeku najžešćega rata. Dobro ti milane znaš da je hrvatska sada u vlasništvu par stotina tajkuna ( lopova ), KOJI IMAJU SVE POLUGE VLASTI U RUKAMA. Generacije su milane ginule za hrvatsku da bi je ovi hoštapleri privatizirali i uzeli...pokrali u vlasništvo svoje. Šta misliš milane kako bi reagirali oni koji su padali za hrvatsku, da se dignu i vide ovaj jad i bijedu od države? Da vide narod na pojilu...i baškarenje kojekakvih lupeža u opljačkanom dobru. Vidiš milane, veliki BROZ je radniku i narodu dao sve, i na tome mu velika hvala i slava. Bio je veliki vojslovođa i još veći državnik. Pogledaj mu milane posljednji ispraćaj i ko se sve velikom BROZU došao pokloniti. Razumijem francek je bio samo njegov general, ali bogami da ne bi onog turčina od strani državnika ne dođe mu nitko na posljednji ispraćaj. Vidiš milane ja bi i danas bio rađe član BROZOVE partije nego kradoljubne družine.

VL
AN
antonelić
13:40 30.06.2017.

zar tu nešto treba komentirati ???

VL
PB
Propali branitelj
16:10 30.06.2017.

moj milovane nesreco bio bi anti hrvat da si bar nesto napisao u korist tita jer bi te se odrekli ekstremni desni nemas ti one stvari ali toliko biti nastran i imati sansu istinito pisati a to ne iskoristi ti si onda nadr novinar to je bilo vrijeme mraka za 4,5milona hrvata a koliko ih se jos raselilo bio bi neposten kad bih rekao da nisi donekle upravu a pritom imas dovoljno godina da se sjetis zivita pod titom.....

VL
Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
15:04 30.06.2017.

Ovom Ivkošiću treba stručna pomoć...

VL
Avatar istovari
istovari
16:40 30.06.2017.

Sveçenstvo je, bez pretjerivanja, realno oslobodilo Europu u 2.svjetskom ratu je li tako Ivkošiću....

VL
DR
dravskimornar
15:44 30.06.2017.

Ivkošiću,kada voliš spominjati Hrvatsko proljeće,molim te budi tako iskren i reci mlađim generacijama,što su Tripalo,Savka,Budiša i ostalo društvo poručivali hrvatskom narodu sa bine u Zagrebu pred 200 000 zagrebćana,a posebno koje su pjesme pjevali.Nisu li s bine išle ove poruke: "Hrvatska bez Jugoslavije ne može", "Ustaška dijaspora želi iskoristiti ovaj naš skup i podjeliti Hrvatsku",nije li društvo s bine počelo pjevati "Druže Tito mi ti se kunemo".O tome Čičak ništa nije pisao,kao ni ti.Niti je u 26 godina Hrvatske samostalnosti snimak mitinga iz 1972 prikazan na TV-u iako je,po tvojim riječima to povijesni trenutak za Hrvatsku.

VL
SI
sigmundfreud
14:47 30.06.2017.

Bajka o Ivici i Marici je puno realnija nego ova Ivkošićeva bajka o svećenstvu koje je zaslužno za Istru. Ali, tu sam priču čitao više puta u Glasu koncila, tako da Ivkošić nije originalan. Mirovna konferencija o granicama bila jee u Parizu 1947. a ne 1946. godine kako navodi urnebesni Milan. Uvijek je bio loš đak i loš student, pa evo i loš novinar. jedini student filozofije koji je ispit iz etike polagao tri puta kod pok. Kangrge.

VL
KR
kresimirica
15:36 30.06.2017.

Komunisti tumače povijest na svoj način, treba pročitati koju knjigu...

VL
PR
prohujalo
16:25 30.06.2017.

Klasične metode falsifikatora. Ono što ti odgovara uporno ponavljaj a ono što ti ne ide na mlin pometi pod tepih. I komunisti i razno razni Ivkošići služe se tim metodama. Zlodjela i zločina bilo je na obje strane. Hrvati su bili jedinstveni (ma zar je i toga bilo?). Od 10.4.1941. do 22.6.1941. Hrvatski nacionalisti zvani ustaše i hrvatski komunisti bili su na istoj strani. Komunistima nije smetao fašizam i nacizam a ustašama nije bilo ni na kraj pameti da se suprostavljaju Hrvatima komunistima. I onda najednom, 22.lipnja-Adolf kaže Paveliću-dečko tebi su Hrvati neprijatelji ako žele komunizam a na drugoj strani Staljin poručuje Titu, momak,ti Hrvati u crnim uniformama su ti neprijatelji,ajde počni ih ubijati. I sada se vidi to nejedinstvo Hrvata skuhano je u Berlinu i Moskvi. Zavadi pa vladaj. A Ivkošić i dalje podržava pišući svoje kolumne taj rascjep među Hrvatima. Ne smetaju mu judini škudi.....

VL
SS
sokac sa drave
14:38 30.06.2017.

Ovaj kamenjarac iz okolice Imockog i poznati strajkolomac,kada su svi novinari demokratski sa strajkom htjeli ostvariti svoja prava jedino on nije strajkao.On vedri i oblaci u VL-istu,on je glasnogovornik kamenjaraca koji su okupirali nas Hrvate.Zamislite kaze rodijo da su svee zasluzni popovi.Nije za povjerovati,idi bolje u penziju neces valjda do osamdesete pisati gluposti.

VL
Avatar adjegovno
adjegovno
15:37 30.06.2017.

"Udri bandu,nedaj preko izvora"!

VL
PU
pusporty
16:46 30.06.2017.

Dragi moj Ivkošiću.U Istri su i svećenici hrvati (većina njih,dok svećenici talijani nisu) i komunisti bili za to da ja sad živim u Hrvatskoj.Ali da Tito vojskom nije oslobodio Istru,unatoč svećenicima,ja bih sad bio u Italiji.I mi u Istri to cijenimo,drago to vama bilo ili ne.

VL
Avatar anticenzura
anticenzura
14:23 30.06.2017.

Kako je moguce da na Vecernjem nema uglednih novinara koji ce se baviti ekonomijom i financom, gospodarstvom i kulturom, geopolitikom i svim ostalim ozbiljnim tematikama sto se bave svi svjetski ugledni mediji? Od nekada ugledne novine pali ste na samo dno dna sa ovim zastarjelim novinarima iz prosloga stoljeca sto samo prevrcu avetinje iz proslosti. Sto nema mladih, modernih i visokoobrazovanih novinara u Hrvatskoj, nego slusamo stalno ove ljude iz bivsega sistema sto guse naciju sa svojim zagusljivim temama iz broncanoga doba? Mladi i obrazovani Hrvati i bjeze iz zemlje radi njih.

VL
M3
Miške 3
16:46 30.06.2017.

Ivkošić je sramota novinarstva i ovim člankom pokazuje da je i vjetropir, politika ulizica bez stava .

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.