Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napad na Srbe u Vukovaru

Milaković prozvao gradonačelnika Ivana Penavu i policiju

Srđan Milaković
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/2
16.05.2020.
u 15:47

Podsjetio je kako je policija još nedavno nadzirala iscrtavanje murala BBB-a na kojem je stajao i pozdrav „za dom spremni“ kada nisu reagirali

Povodom napada na dvojicu Vukovaraca srpske nacionalnosti reagirao je i zamjenik gradonačelnika Vukovara iz reda srpske nacionalne manjine Srđan Milaković koji je i predsjednik Demokratskog saveza Srba (DSS) koji je prozvao gradonačelnika Vukovara i Ivana Penavu i policiju.

- Nevjerojatno je da u gradu, u kojem je svaki dan puno policije, baš u tome trenutku nema nikoga i to da se može dogoditi u po bijela dana. Napadači su došli sa strane i samim tim su pod određenim mjerama pa mi nije jasno kako jedan takav događaj nije spriječen. Puno puta do sada policija nije reagirala na pravi način ili nije okvalificirala nešto što se dogodilo na pravi način - rekao je Milaković.

Video: Snimka napada u Vukovaru

Podsjetio je kako je policija još nedavno nadzirala iscrtavanje murala BBB-a na kojem je stajao i pozdrav „za dom spremni“ kada nisu reagirali.

Za Penavu je rekao kako koketira s navijačkim skupinama, prima u ured i daje dozvole za iscrtavanje murala po gradu dok se u isto vrijeme, kako je rekao, jasno određuje prema sugrađanima srpske nacionalnosti.   

- I u ovaj događaj treba uključiti i nacionalnu pozadinu kao i stvorenu atmosferu negativnog odnosa prema Srbima, govoru mržnje, etiketiranosti… Sve to prati i neadekvatna reakcija politike kako na državnoj tako i na lokalnoj razini što nekima daje za pravo da misle da su izvan ili iznad zakona i da neće odgovarati - rekao je Milaković.

Ključne riječi

Komentara 2

ČV
čača vrati se
21:09 16.05.2020.

jazavac zaboravio sto su njegovi istomišljenici i sljedbenici radili do skoro po Vukovaru

KA
Kamera
11:26 18.05.2020.

Ako dečkima u kafiću prijetiš sa "Dunavom, vodom dubokom", normalno da možeš očekivati batine na parkingu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije