Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glavni državni inspektor

Mikulić prijavio gotovo 700 kvadrata manje na Krku: 'Radi se o nenamjernom propustu'

Andrija Mikulić
Foto: Ilustracija/Marin Tironi/PIXSELL
1/3
28.10.2019.
u 19:53

- Potpuno je jasno da se mora navesti cjelokupna površina čestice na kojoj je kuća i da se da vrijednost dvorišta i kuće zajedno - komentirala je Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa

Glavni državni inspektor Andrija Mikulić u imovinsku je karticu napisao da njegova kuća na Krku s okućnicom ima 180 četvornih metara, no zemljišne knjige otkrivaju da se zapravo radi o porvšini od 867 četvornih metara, otkrile su RTL-ove novinarke Danka Derifaj i Karla Vidović. Mikulić je rekao da se radi o nenamjernom propustu te da je pokrenuo postupak promjene upisa kvadrature.

- Prilikom ispunjavanja obrasca izvješća o imovinskom stanju dužnosnika vodio sam se mišlju kako se pod prijavom nekretnine podrazumijeva čvrsti objekt (kuća, stan), njena površina i vrijednost. Ni u jednom trenutku nije mi bila namjera prikrivanje ili namjerno netočno iskazivanje površina naslijeđenih nekretnina. Da je tome tako činjenica je kako sam u Izvješću prikazao vrijednosti nekretnina kako za nekretninu na Krku tako i za ostale dvije upisane u Izvješću. Danas sam pokrenuo proceduru ažuriranja Izvješća u smislu dopune kvadrata zemljišta. Napominjem još jednom kako mi nije bila namjera obmana javnosti što je i vidljivo iz ostaloga navedenoga u imovinskoj kartici. Vjerujem kako ću Povjerenstvu imati priliku doista opravdati nenamjeran propust pri ispunjavanju imovinske kartice - rekao je za Večernji list Mikulić, koji je ranije bio HDZ-ov predsjednik zagrebačke Gradske skupštine.

Međutim, navode Vijesti.hr, čak ni 180 kvadrata nije točna površina kuće u Malinskoj jer prema zemljišnom izvatku jedan objekt ima 154, a drugi 47 kvadrata. RTL navodi kako je Mikulić nekretnine u Zagrebu također upisao bez pripadajućeg zemljišta. 

- Potpuno je jasno da se mora navesti cjelokupna površina čestice na kojoj je kuća i da se da vrijednost dvorišta i kuće zajedno - komentirala je Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Mikulić je, podsjetimo, ranije ovog mjeseca imenovan za voditelja izbornog stožera kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović, što je naišlo na brojne osude u javnosti. Savez samostalnih sindikata Hrvatske odluku je nazvao opasnom zbog mogućeg sukoba interesa.

- Posao glavnog državnog inspektora nije voditi izborne stožere za bilo koga, nego biti na čelu Državnog inspektorata koji se bavi inspekcijskim poslovima, koji bi se trebao baviti stručnim poslovima, ne političkim poslovima – rekao je SDP-ov saborski zastupnik Peđa Grbin.

VIDEO Andrej Plenković o štrajku:

Komentara 54

RE
REYAM
20:20 28.10.2019.

Ne može to biti "slučajni" propust glavnog državnog inspektora. Kakva bi to bila država ?

UM
Umjereni
20:21 28.10.2019.

Pazite lika! Čovjek misli da se pod nekretninom računa samo kuća. A dvorište, da li je deset kvadrata ili sto hektara, to se valjda ne računa. I ajde da je to neki Petar Petrović iz metaforičke Špičkovine koji ne zna. Ovo je glavni državni inspektor. Lik koji ne zna pravilno prijaviti nekretninu jer ne zna što je nekretnina, vodi SVE državne inspektorske službe. Da li ima još nekog kome nije jasno zašto nas je Rumunjska - prije trideset godina usporediva s Kongom ili Nigerijom - u međuvremenu pretekla...

AN
Antitrogloditist
20:28 28.10.2019.

Ovaj lik mi spada u top 5 najodvratnijih ljudi svih vremena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije