Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ratni zločini
Povratak na članak

Mijenjat će se zakon zbog žena silovanih u ratu ili donijeti novi

MUP će izraditi posebnu bazu podataka sa žrtvama silovanja tijekom Domovinskog rata, a iz Ministarstva branitelja najavljuju izmjene postojećeg zakona ili donošenje novoga

Komentari 13

PA
paper2cuts
21:57 28.06.2012.

neka pitaju cika vojislava

VL
ZO
zof
18:30 28.06.2012.

Ovo je velika sramota Republike Hrvatske. Svima su bila puna usta domoljublja kad se trebalo ogrebat o lažni vojni invaliditet ili neku sličnu pogodnost.. Umjesto da zločinci već odležavaju dugogodišnje zatvorske kazne zbog svojih odvratnih zloćina, šef Uskoka danas kaže da će tek ustrojiti registar žrtava ???? Užas !!! A sjetite se kad se prije dvije godine Jadranka Kosor užasavala one reklame za hrvatski turizam na kojem je bila djevojka u kupaćem kostimu i rekla da je to seksistički i zabranila taj dio reklame..A za jadne silovane žene nije ni prstom makla..Sramota !!!!

VL
CA
cactus
19:11 28.06.2012.

Većina onih silovatelja su imenovani i poznato im je prebivalište, molim lijepo pošaljite maricu i napunite onima koji su dostupni hrvatskom pravosuđu. Ovdje je riječ o ratnom zločinu a taj nema zastaru. Ili možda silovanje ulazi u prava određenih nacionalnihh manjina. Da se to dogodilo nekome od mojih pravda bi već odavno bila zadovoljena.

VL
LI
linalena
19:20 28.06.2012.

Silovanje je jedan od najogavnijih zločina , po meni ravan ubojstvu iz koristoljublja. Nešto najgnjusnije. Zločince za koje se zna gdje su, odmah bi trebalo uhapsiti , zatvoriti i suditi. Ženama pomoći , kako adekvatnom medicinskom skrbi , tako i odštetama. One će dok su žive imati traume.

VL
TO
Toni50
20:30 28.06.2012.

Donjeti kada je več karakter i slaba pamet stara novi jel do sada stari nije ni za smeče tipični blaknski zakon !!! Odjednom pamet s javi mijenjat će se zakon zbog žena silovanih u ratu ili donijeti novi ..

VL
OB
-obrisani-
21:10 28.06.2012.

Ništa od toga neće biti, kao niti od procesuiranja drugih žrtava srpskih logora, jer ako su svi srpski zločinci protuzakonito abolirani ili nedostupni, a ništa se ne poduzima da budu dostupni, da ih srbija i dr. isporuče, isto se odnosi i na silovanja

VL
OB
-obrisani-
21:13 28.06.2012.

Namjesto da su već odavno sačinili registar žrtava desetaka srpskih logora za Hrvate, crveni se bave progonima i registrima branitelja

VL
OB
-obrisani-
21:22 28.06.2012.

Identificirati-Uhititi-Procesuirati

VL
BA
Bay
11:04 29.06.2012.

Više je nego li sramotno za RH da ima jedan takav krajnje bešćutan odnos naspram jadnih žena koje će skupa sa svojim obiteljima ostati traumatizirane do kraja svoga života, a na drugoj strani s toliko medijske pozornosti se pridaje važnost kojekavim istospolnim zajednicama i njihovim zahtjevima ... Ako se zna da u našim sredinama žive i slobodno se kreću ti patološki tipovi koji su te gnusne čine uradili nad spomenutima ženama zašto ih se, pobogu dragi, ne uhapsi i krivično ne procesuira ? Koji klinac se čeka u 3 ...?

VL
KR
kristov
11:15 29.06.2012.

Licemjerno, pa rekao bih i morbidno, od strane Vlade, resornog ministra i ministarstva i onih koji razmišljaju kako će platiti silovanim oštećenim ženama i majkama, bile one Hrvatice ili koje druge. To bi bilo novo poniženje i silovanje pa i žigosanje! Žene su se pokazale javno svjedočile putem TV, imenovali zločince, dale izjave onima koji su to i bez toga do sada morali odavno procesuirati, poslali javne pozive za pomoć, poslale javno obećanje da žive za dan i čekaju kada će te zlikovce i zločince pljunuti! Oni ne da hodaju i žive uz njih, nego primaju plaće i druga beriva ove zemlje, susreću ove jadne žrtve, naslađuju im se i prijete. Kao znak dobre volje da želite učiniti bilo što, morate zločince kazniti i potrpati u zatvore, napraviti Registar istih, tek onda riješavati naknade i odštete, a račun poslati u Beograd i Bruxelles jer su jednako odgovorni, jedni zbog činjenja, drugi zbog nečinjenja!! I drugu štetu jednako adresirati.

VL
KR
kristov
11:15 29.06.2012.

Koliko "vrijedi" život jednog iz obitelji Zec ili neki drugi koji su isplaćeni, koje smo im mi isplatili, mi porezni obveznici , molim da se isti iznos obračuna za 15.000 ubijenih Hrvata (samo u Hrvatskoj, no ne treba zaboraviti ni one iz BiH) i duplo toliko osakaćenih. Potom izračunati materijalnu ratnu štetu i izgubljenu dobit i za sve to poslati račun i naplatiti, a ne razgovarati o prijateljstvu i povlačenju tužbi. Izdaje i prodaje, nečinjenja je preko svake mjere. Hrvatice i Hrvati, dajte osvijestite se!

VL
AP
apropos
13:02 29.06.2012.

a di je nestao moj komentar, u kojem identificiram krivca za ovaj besramni sudbeni podbačaj?

VL
DU
Deleted user
09:28 30.06.2012.

Apropis, to naš cenzor - administrator ovdje stvara smjernice za stvaranje javnog mnijenja i briše sve što vodi nekud drugud ... Nije za vjerovati, ali tako je !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.