Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhljebljivanje u Zagorskom vodovodu?

Mihovilić: Rajko Vidiček je kvalificiran za voditelja baždarnice

Mihovilic
Foto: Silvija Videk
1/2
09.05.2014.
u 15:52

Bivši načelnik Bedekovčine je nakon izbora šest mjeseci primao načelničku plaću, potom je radio u Zagrebu, a danas je jedna od glavnih poluga u timu direktora Vodovoda

Služe li javna zagorska poduzeća i ustanove za politička uhljebljivanja starih i prokušanih kadrova koji nisu uspjeli na lokalnim izborima, pa im je potrebno pronaći zaposlenje? Nakon što je prije nekoliko godina tako u Zagorskom vodovodu na “izmišljenom” radnom mjestu zaposlen Željko Vincelj, koji je potom otišao na još bolje mjesto - za ravnatelja Županijske uprave za ceste, tako su sada zaposlili i bivšeg SDP-ovog načelnika Bedekovčine Rajka Vidičeka.

Je li stručan?

- Zaposlili su ga na stručnom radnom mjestu kao voditelja baždarnice i upitno je da li je on kao građevinski tehničar uopće stručan za to radno mjesto. Osim toga, zapošljava se i na drugim radnim mjestima. Primjerice, primljen je novi šef voznog parka, uskoro će biti zaposlena i još jedna pravnica, unatoč tome što Zagorski vodovod već ima pravnicu, požalili su se ljudi iz Vodovoda kojima očito smeta zapošljavanje “po babi i stričevima”.Ima li toga u Zagorskom vodovodu, upit smo poslali i direktoru Mariju Mihoviliću. Nakon što dva dana nismo mogli stupiti u kontakt s njim, a u Upravi su rekli kako je na službenom putu i ne smiju davati kontakt telefon, tek treći dan bili smo nešto bolje sreće. No, od Mihovilića smo dobili tek jednu rečenicu, jer, kaže, ima ozbiljnijeg posla.

- Potvrđujemo da je gospodin Rajko Vidiček sukladno poslovnoj politici zapošljavanja zaposlen u Zagorskom vodovodu na radnom mjestu voditelja baždarnice te odgovorno tvrdimo da posjeduje potrebno iskustvo i stručnu spremu za radno mjesto koje radi, a sve sukladno Organizacijskom ustrojstvu poslovnog sustava Zagorskog vodovoda iz 2001 godine - piše u kratkom odgovoru.

Projekt odvodnje

No, s Mihovilićem smo uspjeli razgovarati i telefonom. Rekao nam je kako on kao direktor ima pravo sam slagati ekipu, da je, otkada je on došao na čelo tvrtke napravljen velik napredak, a Vidiček je jedna od glavnih poluga u tom timu.

- Osnovno zbog čega sam došao na čelo Zagorskog vodovoda i moj osnovni cilj je osigurati gradnju odvodnje u Zagorju. Radi se o projektu od oko 700 milijuna kuna. Sve ću napraviti da to osiguram, a za ovakve periferne stvari nemam vremena. - rekao je Mihovilić.Rajko Vidiček rekao nam je kako je nakon izbora još šest mjeseci primao načelničku plaću, potom je kratko bio zaposlen u Zagrebu, a u Zagorski vodovod došao je 1. veljače kad je direktorom već postao Mario Mihovilić.

- Nisam uhljebljen, smatram se stručnim za svoj posao - rekao je Vidiček te dodao te dodao mu do mirovine fali još osam godina.

Komentara 2

VI
vidala
12:59 10.05.2014.

za rad baždarnice (servisa za pripremu vodomjera za ovjeravanje) je potrebno je rješenje koje izdaje Državni zavod za mjeriteljstvo temeljem ispunjenja uvjeta prema posebnom pravilniku. (NN 154/04 i 107/09). Koliko košta opremanje takovog servisa i da je to isplativo. Servisis mora imati najmanje dva radnika koji obavljaju poslove pripreme vodomjera za ovjeravanje. Svi radnici koji obavljaju poslove pripreme mjerila za ovjeravanje moraju poznavati propise kojima su opisani postupci i metode ispitivanja. Radnici iz stavka 1. ovoga članka moraju imati najmanje: – SSS (KV ili VKV) tehničke struke i 3 godine radnog iskustva na poslovima ispitivanja, proizvodnje ili servisiranja vodomjera,

VE
vezana
16:46 09.05.2014.

Da, on ima sve uvjete...za voditelja baždarnice kao baŽDERAČ proračuna županije. Ne radi se o uhljebljenju?!?! Dakle, svi koji rade u javnoj upravi (ustanove, poduzeća...) neka otvore firme i dokažu da si mogu zaraditi za gaće i kruh. Pocrkali bibi za tjedan dva...dakle gospon, i jedan i drugi, o struci nemojte previše pričati jer vaša strukovni naziv je "ovlašteni uhljeb Dr. sc.".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije