Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pregovori u ministarstvu rada
Povratak na članak

Ponudu Vlade sindikati će dati na odlučivanje. Mihalinec: Neće se dirati ono što smo dobili štrajkom

Vlada je dala novu ponudu sindikatima o plaćama

Komentari 5

Avatar old_habits_die_hard
old_habits_die_hard
10:58 21.05.2020.

Ooo da ! hoće, bome hoće! nista vi ništa dobili, nego ste svirepo iskamčili!, sjetite se, karma je bitch!

VL
DD
ddh
10:58 21.05.2020.

Vecina Hrvata ne dozivljava von drzavu kao svoju. Pandemiju koja je navalila na drzavu nije uvezena od Vlade ili Plenkovica, ali to izgleda nije vecini jasno. Ekonomija je kroz pandemiju skresana, a BDP pada u ovaj godini ja ca. 9-10%.%. To znaci da bi svaki stanovnik trebao malo stegnuti remen. Ali ne. I usprkos tome da radi pandemije vreca krumpira nije puna, nego poluprazna, uhljebi i ljencine iz prosvjete traze punu porciju kao da je vreca puna. A to nije samo kod ucitelja, to je tako kod cijele nomenklature koja je na drzavnim jaslama. Hrvati jednostavno ne zavredjuju svoju drzavu i treba ih vratiti pod hitno pod Balkansku cizmu. Ta bratija sastavljena od raznih Skora, Grmoja i ostali boraca za fotelje, ta bratija komunista na celu sa Bernardicem, nije tako i tako Hrvatska.

VL
ST
stefj
12:35 21.05.2020.

S punjenjem proračuna od max. 50% interesantno je gledati ove sindikate. No to se i očekivalo od njih, nije mi jasno uopće od kud ideja Plenkoviću da će se itko iz javne službe solidarizirati sa situacijom ili da će se nečega možda i odreći... Evo, čim je ispalo da treba sve isplatiti, odmah je preko noći korona nestala, otvorile su se granice, sve se može. Rekao sam to još početkom krize s virusom, kada dođe do pitanja novca, sve će se iz temelja promijeniti, odjednom će Švedski model postati prihvatljiv... Očito nas nakon izbora očekuje drastično povećanje poreznog opterećenja i zaduživanje, sve radi javnih službi. Također, radi očuvanja broja, prava i primanja javnih djelatnika, umjesto 250.000 nezaposlenih može očekivati puno veći broj, sigurno blizu 400.000, sve iz realnog sektora... Nikakve poruke nismo izvukli iz krize 2008. godine, opet ide sve isto. No bar se može reći da smo dosljedni, mada se model pokazao katastrofalnim gdje se sve više udaljavamo od prosjeka EU-a i sve više padamo, držimo se tog modelo do kraja...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.