Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ima i djece

U potonuću broda s migrantima blizu Libije se utopio 31 migrant

Foto: Reuters
1/7
25.11.2017.
u 17:09

Njihova su tijela prevezena u pomorsku vojnu bazu u Tripoliju.

Najmanje se 31 osoba utopila nakon potonuća gumenog broda blizu zapadne obale Libije, a obalna ih je straža uspjela iz mora izvući oko 200 te ih prevesti u Tripoli, izvijestili su službeni izvori. 

Migranti su u dvama gumenjacima krenuli iz Garabullija, istočno od Tripolija, no jedan je već bio potonuo kad su stigli pripadnici obalne straže, rekao je njihov zapovjednik. 

"Brodica je potonula, a ljudi su pokušali plivati prema obali. Uspjeli smo spasiti šezdesetak onih koji su se držali za njezine ostatke", ispripovijedao je. 

Spašeno je još 140 migranata iz drugog gumenjaka. 

Među poginulima su i djeca. Njihova su tijela prevezena u pomorsku vojnu bazu u Tripoliju. 

1/13

Libija je glavno polazište brojnih afričkih migranata koji nastoje stići u europske zemlje. 

Krijumčari ljudima najčešće ih ukrcaju u stare gumenjake koji su često oštećeni. 

Ključne riječi

Komentara 5

OB
ObrenM
08:52 26.11.2017.

Kamikaze nije za zaliti.

LI
Lily7
23:24 25.11.2017.

Steta, poginuli su mogli doprinijeti na veliko sirenju multi-kulture u EU! Ali milioni drugi se spremaju na put, tako da EU ne treba brinuti na veliko o ovom, na zalost, izgubljenom pokusaju kulturnog i civilizacijskog obogacivana Europe!

HR
HrvatskiSin
04:09 26.11.2017.

Show no mercy

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije