Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA ZABRANILA PRILAZ

Migranti stigli do Šida, pokušavaju ući u Hrvatsku

migranti
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
13.11.2016.
u 16:13

Hrvatska policija za sada ne dozvoljava novinarima pristup blizini državne granice tako da se ne može vidjeti što se zapravo događa na granici

Skupina migranata koji su pješice krenuli iz Beograda prema Hrvatskoj stigla je tijekom današnjeg prijepodneva u Šid. Radi se o ekonomskim migrantima uglavnom iz Afganistana i Pakistana kojima je, kako je rekao pomoćnik komesara za izbjeglice Republike Srbije Ivan Gerginov, cilj da željezničkom prugom uđu u Hrvatsku. 

- Neki od njih su pješke, a neki vlakom iz Rume jutros stigli do Šida i ne vjerujem da će uspjeti da uđu u Hrvatsku. Slični pokušaji ranije, jednom prema Mađarskoj i jednom prema Hrvatskoj, završeni su tako da su migranti vratili se u Beograd, rekao je Gerginov. 

Hrvatska policija za sada ne dozvoljava novinarima pristup blizini državne granice tako da se ne može vidjeti što se zapravo događa na granici danas. Najdalje što novinari mogu je doći do Tovarnika. 

>> Migranti iz Srbije na 70-ak kilometara od hrvatske granice, neki se od iscrpljenosti vratili u Beograd

>> Migranti krenuli pješice iz Beograda prema Hrvatskoj: 'Pustite nas preko granice'

Ključne riječi

Komentara 60

L3
luka_37
16:31 13.11.2016.

Goni ih sve od kuda su i došli...ako ijedan uđe već sutra će krenuti nove kolone...Gospodo iz Vlade pratite komentare Vaših građana a ne insinuacije novinarskih uhljeba....

GV
golub Vaso
16:43 13.11.2016.

na brod pa s njima pravac USA

Avatar Baroudeur
Baroudeur
16:37 13.11.2016.

Vidi taj skup inzenjera, doktora, profesora...Ajde Frau Merkel jos jedan "velki" humanitarni potez! Ili mozda ih Trump prihvati... Dalje sa tim, sto dalje tim bolje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije