Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićeni

Migranti oteli Slovenca, njegovim automobilom pobjegli u Italiju

slovenija policija
Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija
09.05.2019.
u 11:39

Predstavili su mu se kao "arheolozi" koji žele pogledati ima li u vinogradu kakvih arheoloških nalaza

Slovenska policija još nije službeno potvrdila priču o navodnoj otmici starijeg čovjeka iz sela Mali Nerajec nedaleko Črnomelja, na jugozapadu zemlje, kojega su migranti u srijedu oteli te s njegovim automobilom pobjegli u Italiju, gdje su uhićeni, no slovenski mediji u četvrtak, pozivajući se na više izvora, prenose da se slučaj doista dogodio.

Policija slučaj još ispituje i o tome će, kako se predviđa, tijekom dana biti riječi na konferenciji za novinare u policijskoj upravi Novo Mesto, zaduženoj za kontrolu tog sektora granice prema Hrvatskoj, objavila je u četvrtak ujutro Slovenska tiskovna agencija STA. No, prema vijesti koju je upravo objavila Slovenska televizija, policija je slučaj potvrdila, navevši da su migranti uključeni u otmicu uhićeni u suradnji s talijanskim kolegama.

Skupina od četvoro migranata u srijedu je sredinom dana otela 79-godišnjaka koji je prskao vinograd, svezala ga i stavila u prtljažnik njegova automobila, a onda ga iz vozila izbacila u jednoj šumi blizu 180 kilometara udaljene Sežane, na drugom kraju države te pobjegla u Italiju, gdje ih je privela talijanska policija, objavio je u srijedu kasno navečer portal Siol.net koji se poziva na izjavu seljakove kćerke.

Ona je u razgovoru za lokalne medije kazala da joj je otac, kad je s njim u srijedu razgovarala prije spomenutog incidenta, kazao da ima "goste" koji su mu se predstavili kao "arheolozi" koji žele pogledati ima li u vinogradu kakvih arheoloških nalaza. Kasnije je vidjela da je kroz selo prošao očev automobil, ali njega nije vidjela. Budući da ga kasnije u vinogradu nisu našli niti su s njim mogli stupiti u kontakt, podigli su uzbunu, ispričala je za lokalne medije.

On im se  konačno telefonom javio oko 18 sati popodne, te im ispričao da je bio otet i da su ga iz automobila izbacili u jednoj šumi blizu granice s Italijom, pa je došao do jedne kuće iz koje im se javio.

Kako je objavio portal Siol.net, koji je prvi objavio spomenutu informaciju, kontrola tog dijela slovensko-hrvatske granice, na kojoj je zadnjih tjedana pojačan migrantski priljev, od sinoć je pojačana i u nju se uključila i vojska.

Video: Migranti izletjeli iz kamiona kod Šibenika


 
Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Viktor999
Viktor999
11:47 09.05.2019.

Tko zna šta sve rade a vlasti zataškavaju po direktivi briselske klike, jedva čekam skore izbore za EU parlament, da se malo nasmijem, teško da će neki budući juncker samo tako lako provoditi interese globalističkog ološa...

Avatar Viktor999
Viktor999
14:22 09.05.2019.

Možda da naše službe sigurnosti skoče do Izraela na edukaciju kako treba postupati s tom neciviliziranom ruljum🤑🤑🤑

JZ
Jedan_Zagrepčanec
14:34 09.05.2019.

Eto, tu i tamo ne uspiju sakriti istinu, pa se probije i u službene medije koji nas neprestano zavaravaju u lažu nam. A koliko toga tek ima o čemu se čuje samo od ljudi koji žive na migrantskoj ruti... Ali to možete vidjeti i čuti eventualno na neslužbenim medijima, nekim lokalnim portalima i na sličnim mjestima ako nemate priliku razgovarati s ljudima iz tih krajeva ili ako tamo ne živite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije