Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Migranti

U Sisku trojica završila u pritvoru zbog prijevoza migranata

policija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
25.04.2019.
u 13:38

Policija je svu trojicu predala odvjetništvu uz kaznene prijave zbog kaznenih djela protiv javnog reda protuzakonitim ulaženjem, kretanjem i boravkom u Republici Hrvatskoj.

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku otvorilo je istragu protiv trojice hrvatskih državljana koji su krajem prošlog tjedna, u odvojenim slučajevima, zatečeni na području Petrinje i Lekenika u prijevozu ilegalnih migranata, objavljeno je na internetskim stranicama odvjetništva.

Prvo je proteklog četvrtka oko 19 sati u naselju Mala Gorica zatečen 30-godišnjak koji je u svom osobnom automobilu prevozio državljane Bangladeša i Pakistana znajući da su oni prethodno prešli iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku izvan graničnog prijelaza te da se na teritoriju Republike Hrvatske nalaze ilegalno. Kako je utvrđeno, migrante je pokupio na području Gline, a temeljem prethodnih uputa da ih, za naknadu od 100 eura, preveze u pravcu Zagreba.  

Dan poslije, u petak,19. travnja, oko 3,45 sati na području Lekenika policija je zaustavila dva osobna automobila kojima su upravljali 56-godišnji i 42-godišnji hrvatski državljani koji su u njima također prevozili ilegalne migrante iz Pakistana i Bangladeša. Njih su, nakon prethodnog dogovora s nepoznatom osobom i uz neutvrđeni iznos novčane naknade, preuzeli u Brestu Pokupskom te krenuli u pravcu Zagreba, gdje nisu uspjeli stići jer ih je na pola puta presrela policija.  

Policija je svu trojicu predala odvjetništvu uz kaznene prijave zbog kaznenih djela protiv javnog reda protuzakonitim ulaženjem, kretanjem i boravkom u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. stavak 1. Kaznenog zakona. Sudac istrage prihvatio je prijedlog odvjetništva da im se odredi jednomjesečni istražni zatvor.

Pogledajte kako su migranti izletjeli iz kamiona kod Šibenika

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije