Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvatski MIG-ovi presreli izraelski avion u međunarodnim vodama

Privatni izraelski business jet ušao je u hrvatski zračni prostor iz smjera Bosne i Hercegovine s namjerom preleta prema Italiji
19. srpnja 2019. u 13:44 77 komentara 34679 prikaza
mig
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

MORH je izvijestio kako je dežurni borbeni dvojac Hrvatskog ratnog zrakoplovstva bio angažiran u zaštiti i nadzoru zračnog prostora Republike Hrvatske te uspješno izvršio presretanje zrakoplova.

MiG 21 pilota Rudolfa Perešina stigao u Hrvatsku Avion željela i Srbija Perešinov MiG sad je u Hrvatskoj, ali ne i F-16 koji je sanjao

"Na temelju zapovijedi nadležnog zapovjedništva NATO-a smještenog u Torrejonu, u Španjolskoj (Combined Air Operations Centre – CAOC) u petak 19. srpnja 2019. dežurni borbeni dvojac Hrvatskog ratnog zrakoplovstva bio je angažiran u zaštiti i nadzoru zračnog prostora Republike Hrvatske.

Naime, privatni izraelski business jet ušao je u hrvatski zračni prostor iz smjera Bosne i Hercegovine s namjerom preleta prema Italiji.

Hrvatska kontrola zračne plovidbe nije uspjela uspostaviti komunikaciju i potvrditi identitet zrakoplova, nakon čega je CAOC TJ, kao nadređeno zapovjedništvo, angažiralo dežurni borbeni dvojac HRZ-a za provjeru identiteta zrakoplova.

ruski avion CRNO MORE Ruski lovac presreo američki špijunski avion koji se približavao ruskom teritoriju

Zrakoplov su presreli u međunarodnim vodama prije granice s Republikom Italijom nakon čega su piloti HRZ-a izvršili pozitivnu identifikaciju te ispratili zrakoplov iz zračnog prostora Republike Hrvatske", priopćili su iz MORH-a.

Po odobrenoj proceduri, pripadnici HRZ-a sletjeli su u Pulu, gdje je u tijeku dopuna gorivom i priprema za povratak u Zagreb. Cijeli postupak u skladu je s procedurama za slijetanje na alternativni aerodrom te predstavlja uobičajen postupak u takvim situacijama.

HGK
HGK
Do ključnih poslovnih informacija u samo par klikova mišem

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar TamiFlu
  TamiFlu:

  U medjunarodnim vodama??? Da niste mozda htjeli napisati u medjunarodnom zracnom prostoru?? Pa nisu presreli brod???!! Prejako

 • Avatar Trica
  Trica:

  Ufff dobro je , uspijeli su bezbijedno sletit:))

 • Avatar andrej II kara von bruxselles
  andrej II kara von bruxselles:

  Letjet će mađari.... potpisani sporazum to pokriva....cijena nije poznata.... ostatak love će potrošiti blaženka divjak na prestarjele tablete i na plaće prosvjetara ... Nemamo ni avione, ni pilote, ni liječnike, ni medicinske sestre, ali imamo stare tablete i više prosvjetara ... prikaži još!a za manje djece...valjda je to cijena plenkovićeve ambicije ...