Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravlje i sigurnost

Miču antenu od područne, a mobitele iz matične škole

'26.03.2010., Zasadbreg, Hrvatska - Na HT-ovom odasiljacu blizu skole u Zasadbregu nepoznata osoba postavila je bombu koju je prilikom redovitog odrzavanja repetitora otkrio HT-ov djelatnik. Djeca su
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
12.10.2010.
u 16:05

Djeca u školu više ne smiju donositi mobitele – najavila je Jelena Haček, ravnateljica škole u Sv. Jurju na Bregu

Antenski stup pokraj Područne škole u Zasadbregu konačno će se premjestiti. Investitor T-Mobile podići će ga 200 metara dalje, kod nogometnog igrališta NK Zasadbrega, 100 metara od prvih kuća. S njega će odašiljati svi operateri, a ne samo T-Mobile.

– Bio je preblizu škole, bilo je više inicijativa za njegovo pomicanje. Iduće godine konačno će se to i ostvariti – kaže Anđelko Nagrajsalović, načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu. Antenski stup postavit će se na oranici na putu prema igralištu, koju je investitor kupio od privatnika. Imali su problema sa susjedima oko gradnje pristupne ceste pa će stoga usjeći brijeg.

Inače, stup koji se izmiče postao je poznat u ožujku ove godine, kad je na njega netko postavio bombu te je škola evakuirana. Postavljen je tik do škole, na parceli postarijih susjeda. Međimurska policija još nema dokaza koji bi je doveli do otkrivanja počinitelja.

– Neka taj stup bude što dalje od škole. Iako, provođene su izmjere na zahtjev mjesnog odbora i dobili smo informaciji da ne šteti zdravlju djece. No bolje ovako, to je još uvijek neistraženo područje – kaže Jelena Haček, ravnateljica matične škole Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu, koja se nalazi u obližnjem Pleškovcu.

– Pitanje je i je li od antene na nekoliko desetaka metara štetniji mobitel na uhu! U svakom slučaju, donijeli smo jednu odluku, a to je da od sljedećeg tjedna djeca u OŠ Ivana Gorana Kovačića ne smiju donositi mobitele. Dijelom zbog zdravstvenih razloga. Liječnica školske medicine pohvalila nas je, kaže: "Konačno se netko ohrabrio". A dijelom zbog toga što djeca zloupotrebljavaju mobitele. Na primjer, snimaju profesore na nastavi pa to stavljaju na facebook – objašnjava ravnateljica svoju odluku.

Područna škola u Pleškovcu

Učenici koji se tiskaju u 2000 kvadrata u matičnoj školi u Pleškovcu moraju se strpjeti. Zbog žalbe čakovečkoge Teama zato što je dogradnju škole i gradnju dvorane dobio slavonskobrodski Feniks, o svemu će morati odlučiti kontrola javne nabave u Zagrebu. – Počinjemo raditi pristupnu cestu, 2. studenoga istječe građevinska dozvola i moramo početi, da nam ne propadne jer smo je već produživali – kaže načelnik.– Nemamo ništa napismeno, samo poluinformacije. Bez komentara sam, živi bili pa vidjeli – komentira ravnateljica. (iv/VLM)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije