Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Današnji Večernji

Mi u RS-u apsolutno podržavamo izgradnju Pelješkog mosta. I čude nas negativni stavovi bošnjačkih stranaka

Željka Cvijanović
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/3
16.06.2019.
u 00:01

U intervjuu za Večernji list predsjednica Republike Srpske govorila je o općem i političkom stanju u BiH, o svom odnosu s Miloradom Dodikom, o strahu od porasta islamskog radikalizma u BiH te o suradnji s Hrvatskom

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prošle je godine pobijedila na izborima u manjem entitetu BiH te zamijenila na toj funkciji Milorada Dodika, koji je postao član Predsjedništva BiH. U intervjuu za Večernji list govorila je o općem i političkom stanju u BiH, o svom odnosu s Miloradom Dodikom, o strahu od porasta islamskog radikalizma u BiH te o suradnji s Hrvatskom.

Bili ste premijerka, a sad ste predsjednica Republike Srpske. Koji je posao zapravo zahtjevniji, imate li sada više ovlasti ili prije?

U smislu nekakvog operativnog funkcioniranja, svakodnevnih obveza koje su teške, naravno i zahtjevne, rekla bih da je najteži posao biti predsjednik vlade, zato što imate jednu veliku odgovornost upravo zbog tog dnevnog funkcioniranja. Dnevno ste izloženi pitanjima jesu li redovito isplaćene plaće, mirovine, jesu li realizirani neki infrastrukturni projekti, je li socijalna sfera u redu ili treba li neko poboljšanje, ima li problema u obrazovanju, u poljoprivredi itd. S druge strane, biti predsjednik nosi neku drugu, pojačanu odgovornost, više se bavite strateškim pitanjima, a manje operativnim, ali ste u biti na poseban način odgovorni za funkcioniranje sistema. Kao predsjednica Republike Srpske zadužena sam za jedinstvo institucija. Morate raditi na koordinaciji, sinkronizaciji određenih stavova i aktivnosti i nastojite ne napraviti lošu političku procjenu, pogotovo ne odluku koja bi izašla iz loše procjene. Tako da svaka od tih pozicija nosi određene odgovornosti, ali s aspekta dnevnog funkcioniranja, radnog vremena koje sigurno nikada nije kraće od 12 ili 14 sati, pozicija predsjednika vade zaista je zahtjevna pozicija. S druge strane, pozicija predsjednika Republike u nekom je političkom i strateškom smislu je odgovornija.

Cijeli tekst pročitajte u današnjem izdanju Večernjeg lista!

Neke od tema koje donosi sutrašnji Večernji:

- Naručivali poštom pištolje Glock u dijelovima i prodavali na splitskim ulicama

- Večernjakov reporter u Auschwitzu, mjestu ljudske tame koje izgleda kao i 1945.

- Mateša: U Hrvatskoj je samo 590 tisuća djece do 14 godina pa zaboravite na nove Janice, Modriće ili Ivaniševiće

- Naš vatrogasac Tomo pravi je Supetranin, ponosimo se njime

- Philadelphia: Čuli smo da je Hrvatska mala, poznajete li Šarića?

Foto: Vecernji.hr

 

 

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
08:58 16.06.2019.

Srbi iz B. Luke su u prošlosti uvijek puno više bili naslonjeni na Zagreb nego na Beograd. Danas nije tako zato i žive tako kako žive. Ali EU put za BiH je neminovan.

PR
prajdali100
08:09 16.06.2019.

Uzalud sva priča ! Ne možeš ti nas zavaditu sa Bakirom, Zvizdićem, Komšičem i njima sličnima koji naprosto obožavaju Hrvatsku.He he he a jesmo okruženi " prijateljima".

DO
dopizdilomi
08:53 16.06.2019.

Šta je to RS? Neki novi model "kola"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije