Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
flydubai

'Mi smo most za vašu dijasporu u Australiji i na Novom Zelandu'

flydubai
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
19.12.2014.
u 14:39

Sredinom prosinca zrakoplovna kompanija Flydubai uvela je izravne letove između Zagreba i Dubaija

Sredinom prosinca zrakoplovna kompanija Flydubai uvela je izravne letove između Zagreba i Dubaija. O razlozima zašto su odabrali Zagreb za svoju destinaciju te kakvi su im planovi u idućem razdoblju, razgovaramo s višim potpredsjednikom te kompanije Jeyhunom Efendijem.

Kojom ste poslovnom logikom odabrali Zagreb za svoju novu destinaciju?

Naš poslovni model definiran je još 2008. kada je pokrenuta tvrtka, koja se temelji na intenciji da povežemo Dubai sa što više destinacija. Pet godina nakon toga letimo na 86 destinacija, od kojih 54 nisu bile povezane s Dubaijem prije nego što smo mi počeli letjeti. Prije tri godine uveli smo letove za Beograd i Skoplje, pa je bio logičan slijed događaja da ih uvedemo za Sarajevo i Zagreb, koji su otvoreni u samo dva dana. Zagreb nam je vrlo zanimljiva destinacija za područje cijele jugoistočne Europe. Pokušavamo dovoditi turiste s Bliskog istoka u Hrvatsku i obrnuto, a zatim povezivati putnike iz Hrvatske i Slovenije s dalekim tržištima, kao što su Australija i Novi Zeland te druge destinacije.

Poznato je da Hrvatska ima veliku dijasporu u tom dijelu svijeta. Ovo će biti najbrži način da se iz Australije dođe u Zagreb. Također, smatramo da je Zagreb važna poslovna destinacija za UAE i kako će ova linija biti most koji će nas spajati.

Ne bojite li se da će četiri vaše destinacije u regiji međusobno konkurirati?

Ne mislim to jer su ti gradovi cestovno dosta udaljeni i, kada smo radili planove, razmišljali smo o tome. Ne očekujem da će mnogo putnika biti spremno letjeti za Beograd, a onda otići u Sarajevo ili Zagreb.

Kakvu strukturu putnika očekujete na liniji Zagreb – Dubai?

Teško je zasad govoriti o preciznim brojkama. Očekujem da će većina putnika letjeti s nama iz turističkih razloga, oko 50 posto, bit će 30 posto poslovnih putnika, a ostalih 20 posto trebalo bi se odnositi na tranzit prema ili iz Australije. S druge strane, Dubai je jedan od najmultikulturalnijih gradova svijeta u kojem je više od 200 nacionalnosti, između ostalog, i velik broj Hrvata i Slovenaca koji su dosad putovali posrednim letovima s drugim aviokompanijama do drugih gradova.

>>Krajem godine izravna zračna linija Zagreb – Dubai

Ključne riječi

Komentara 13

RA
radiomilevabeograd
14:47 19.12.2014.

Četnik ili mudžahedin?

Avatar Zločinac agresor i genocidaš
Zločinac agresor i genocidaš
14:52 19.12.2014.

A imi sa svakim imamo posla..

RE
rennes
16:29 19.12.2014.

Svaka čast ovoj kompaniji! Kad bi barem i neke druge kompanije iz tog dijela svijeta ulagale u Hr. ! Želim im svaki uspjeh u poslovanju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije