Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ BOŽIĆNIH SLAVLJA

Ove godine ništa od polnoćke u Katedrali, doznali smo razlog

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
13.12.2021.
u 15:07

Zagrebačka nadbiskupija objavila je raspored bogoslužja u božićno vrijeme, no na popisu nema niti jedne mise u zagrebačkoj prvostolnici što znači da se prvi put u 141 godinu od velikog potresa 1880. u katedrali neće održati polnoćka.

Tradiciju odlaska na polnoćku u zagrebačku katedralu, kao i na ostala božićna misna slavlja vjernici će ove godine morati preskočiti.

Podsjetimo, slične najave bile su i prošle godine, no misa polnoćka se tada ipak održala. Tiskovni ured Nadbiskupije za Večernji list je potvrdio kako zbog oštećenja ove godine mise ipak neće moći biti održane, no objavili su raspored svečanih bogoslužja koja će kardinal slaviti u drugim župama.

18.03.2021., Zagrebacka katedrala, Zagreb - Reportaza o zagrebackoj katedrali godinu dana od potresa.Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL, ilustracija

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić tako će polnoćku održati u Župi sv. Jeronima u Zagrebu – Maksimir, dok misu na Božić slaviti u Župi Pohoda Blažene Djevice Marije u Zagrebu u Čučerju.

Misu zahvalnicu 31. prosinca 2021. u 18.30 sati slavit će u zajedništvu s pomoćnim biskupima u Župi sv. Blaža u Zagrebu, dok će na Tri Kralja, 6. siječnja 2022. godine, u 10 sati misu slaviti u Župi bl. Alojzija Stepinca u Bestovju-Novakima-Rakitju.

Inače, Zagrebačka katedrala teško je oštećena u potresu 22. ožujka ove godine. U samom potresu srušio se vrh južnog tornja katedrale, a križ i kamene krhotine završile su u odajama samog kardinala Josipa Bozanića.

Komentara 2

Avatar rasot
rasot
15:25 13.12.2021.

Dokažite da pripadate Kristu i vratite Svetu Vodu u Crkve!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije