Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Toplinski val

Meteoalarm izdao upozorenje za veći dio Hrvatske: Danas i sutra bit će pakleno!

Split: Spas od vrućine mnogi pronašli na gradskim plažama
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/5
14.06.2019.
u 10:31

U Šibeniku je već u 10 sati izmjereno 30,8 stupnjeva Celzijevih, u Zagrebu i Splitu je 28, a Osijeku, Sisku i Dubrovniku 27 stupnjeva

Meteoalarm je izdao žuto upozorenje za veći dio Hrvatske zbog toplinskog vala. Temperatura će se u Slavoniji penjati do 34 stupnja Celzijeva, a malo ''hladnije'' – za dva stupnja bit će u ostatku unutrašnjosti te na Jadranu.

Prognostičari upozoravaju stanovnike da budu na posebnom oprezu zbog vrućina koje se očekuju. Mogući su zdravstveni problemi među osjetljivijom populacijom, starijima i djecom.

U Šibeniku je u 10 sati izmjereno već 30,8 stupnjeva Celzijevih, u Zagrebu i Splitu je 28, a Osijeku, Sisku i Dubrovniku 27 stupnjeva.

Foto: Meteoalarm

Danas će biti sunčano i vruće, a sutra će biti i povremeno umjerene naoblake, no i dalje vruće. Uz lokalno jači razvoj oblaka u poslijepodnevnim je satima moguć poneki pljusak s grmljavinom, uglavnom u središnjim i gorskim krajevima te na krajnjem jugu zemlje.

Za sutra je žuto upozorenje izdano za cijelu Hrvatsku dok je za područje Istre i Kvarnera izdano narančasto upozorenje.

Vikend će još biti topao, a od ponedjeljak bi trebalo stići kratko zahladnjenje. Najavljuje se kiša s grmljavinom, a hladnije vrijeme trebalo bi zaobići područje Jadrana.

FOTO Spas od vrućine potražili u moru: Splitske plaže pune kupača

Split: Spas od vrućine mnogi pronašli na gradskim plažama
1/10

Komentara 4

Avatar nekakav
nekakav
11:03 14.06.2019.

meni je pakleno čim mi oko se zaustavi na ovakvim slikama... poželim da zatopli za još bar 5 stupnjeva...

AU
austrougarskigeneral
11:24 14.06.2019.

zgodne ove na slici

DI
didajoza
11:16 14.06.2019.

Ako je 34 stupnja celziusa ne može 32 biti hladnije nego samo malo manje Vruće! !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije