Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD Nikolu Lisičara pred kućom dočekao nepoznati muškarac i pucao u njega

Metak u predsjednika NO-a Montmontaže

crn-kuca-txt.jpg
import
30.01.2006.
u 13:23

Nikola Lisičar (61), predsjednik Nadzornog odbora Montmontaže, teško je ozlijeđen u ponedjeljak u 6.47 sati pred svojom kućom u Ulici Jurja Dragišića 19 na Trnovčici. U njega je pucao nepoznati muškarac.

Spremao se na put
Prema policijskom priopćenju, Lisičar je izlazio iz kuće, spremao se na poslovni put, kad mu je prišao muškarac te ga najprije verbalno, a potom i fizički napao. U kraćem naguravanju Lisičar je uspio otrgnuti se i krenuti prema svome VW touaregu. Napadač je tada iz vatrenog oružja (zasad se ne zna kojeg) ispalio hitac koji ga je pogodio u leđa. Nakon što je nesretni Nikola Lisičar pao, još ga je nekoliko puta udario na tlu te pobjegao.

Navodno je riječ o osobi 50-ih godina, neugledne vanjštine. Na glavi je imao crnu kapu. Napadnuti Lisičar navodno mu je vidio lice, ali nije ga prepoznao.S prostrijelnom ranom trbušne šupljine vozilom Hitne pomoći prevezen je u KB Dubrava, gdje je operiran. Stanje mu je stabilno, no metak je ozlijedio gušteraču, želudac, bubreg i tanko crijevo, rekao je Leonardo Patrlj, predstojnik Klinike za kirurgiju.

 Čula sam hitac, došla do prozora i vidjela susjeda kako pada pokraj svoga auta. Nakratko se pridignuo i opet pao te još nekoliko puta pukušao ustati na noge  rekla nam je šokirana susjeda iz kuće s druge strane ulice te dodala da su mu iz njegove kuće upomoć pritrčale žena i još jedna osoba. Nakon toga susjedi su pozvali policiju i Hitnu pomoć.Hitac koji je odjeknuo rano ujutro čulo je još nekoliko susjeda te su svi izišli na ulicu.

Bili su povučeni
 Spavala sam s unukom, mladi su otišli na posao, kad sam čula Hitnu pomoć i izišla. Nisam baš poznavala napadnutog, a ni njegovu obitelj, bili su pomalo povučeni  rekla je susjeda koja živi pokraj Lisičarove kuće.

No drugi nam je susjed rekao kako Lisičar u biti ne živi tamo i kako je žena koja je izišla iz kuće njegova bivša supruga, s kojom se rastavio prije dosta godina. Navodno ima dva sina i kćer, a VW touareg kojim je došao, kaže, pripada njegovu sinu.


241. na top-listi

Nikola Lisičar predsjednik je Nadzornog odbora tvrtke Montmontaža d.o.o., a Nacional ga je u lipnju 2005. godine uvrstio na 241. mjesto top-liste najutjecajnijih osoba u Hrvatskoj, koje "stvarno utječu na politička i gospodarska zbivanja u zemlji.


Radnici zbog plaća tužili poduzeće

Policija još nije uhitila napadača na Nikolu Lisičara, a jučer su se mogle čuti priče da je riječ o jednom od zaposlenika Montmontaže, koju su brojni radnici tužili zbog neisplaćenih plaća. Mnogi od njih čak ni nakon sudskih procesa nisu uspjeli doći do svoga novca. Policija još istražuje okolnosti slučaja koji je, prema prvim spoznajama, okvalificiran kao pokušaj ubojstva.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije