Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG PROTUKORUPCIJSKOG DANA

Mesić: Tražim da se istraži i objavi sve od prodaje prve Inine dionice

Stjepan Mesić
Leonard Ninčević/PIXSELL
09.12.2009.
u 10:34

Predsjednik Mesić tvrdi da je bivšeg premijera Ivu Sanadera četiri puta pozivao da kod čelnika Ine provjeri što se događa s prodajom te tvrtke MOL-u.

- Tražim da se istraži i objavi sve od prodaje prve Inine dionice pa do danas - rekao je predsjednik Stjepan Mesić na današnjem obilježavanju međunarodnog protukorupcijskog dana.

Na novinarska pitanja opet je ponovio da je bivšeg premijera Ivu Sanadera čak četiri puta zvao govoreći mu da kod čelnika Ine provjeri što se događa s prodajom te tvrtke MOL-u, budući da su čelnici Ine Mesiću tvrdili da ne znaju ništa o prodaji MOL-u, no da ga je Sanader svaki put odbijao poslušati da bi mu četvrti put rekao da nema potrebe za razgovor s čelnicima Ine jer je sve već dogovoreno.

Na novinarsko pitanje može li reći tko je glava korupcijske hobotnice, Mesić je samo kazao:
- To vi pokušajte istražiti i zaključite sami ide li to prema jednom ili drugom ili prema skupini.
Ponovio je kako  već godinama tvrdi da je korupcija počela u javnim nabavama.

Ministar pravosuđa Ivan Šimonović tijekom svog govora istaknuo je kako je na današnji dan korupcija bitno manja nego lani te nastavio:
- Duh pravne države izašao je iz boce i u nju se više neće vratiti. Danas u Hrvatskoj više nitko nije iznad prava bez obzira na to gdje bila glava korupcijske hobotnice.

Predsjednik saborskoga Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe strategije borbe protiv korupcije Željko Jovanović kazao je pak:
- Ako jedan ministar kaže da ne zna, nije vidio ili da ne može te da nije odgovoran zato što nije znao, onda ova Vlada gubi na vjerodostojnosti i pokazuje da ministri tu gdje jesu nisu zbog građana nego zbog osobne želje za određenim foteljama.

Ključne riječi

Komentara 226

OB
-obrisani-
10:51 09.12.2009.

Oho kamuflaža koja treba prikriti Petračevo pomilovanje je bačena.

OB
-obrisani-
10:55 09.12.2009.

Spušta Mesić \'\'dimnu zavjesu\'\'. AQ da li će ikad itko njega istražiti?

Avatar stravaxx
stravaxx
12:21 09.12.2009.

idem nahranit živinu da živina lijena ima što jesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije