Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostao bez pola milijuna kuna

Stjepan Mesić o skresanom budžetu: To je obračun sa mnom

stjepan mesić
Foto: Goran Stanl/PIXSELL
1/2
21.03.2016.
u 20:41

Šef HDZ-a Karamarko navodno se na sjednici Vlade zalagao za to da se Mostov amandman o Mesićevu uredu ne podrži

Bivši predsjednik Stjepan Mesić ostat će bez svog ureda i službenog vozila s vozačem. Prvi korak u tom smjeru poduzeli su danas zastupnici vladajuće većine podržavši Vladin prijedlog da se Uredu bivšeg predsjednika Stjepana Mesića ove godine budžet skreše za pola milijuna kuna, pa će tako Mesić do konca godine na raspolaganju imati samo 277.819 kuna.

Cinici će reći da je bivši predsjednik još i dobro prošao jer je Vlada djelomično prihvatila Mostov amandman kojim su zastupnici Mosta tražili da se Mesiću uzme 600 tisuća kuna.

Eutanazija ureda 1. svibnja?

Konačna “eutanazija” Mesićeva ureda tempirana je za 1. svibnja kada bi na snagu trebao stupiti novi, izmijenjen Zakon o posebnim pravima predsjednika RH nakon prestanka obnašanja dužnosti. Prijedlog izmjene zakona već je napisan u Ministarstvu uprave, ali Vlada još nije donijela političku odluku. Ministrica uprave Dubravka Jurlina-Alibegović jučer nije željela komentirati zakonski prijedlog prema kojemu bi Stjepan Mesić ostao bez prava na službeno vozilo s vozačem, a prestao bi se i financirati rad njegova ureda iz državnog proračuna. Mesiću bi ostalo tek pravo na fizičku zaštitu na teret proračuna. Time bi se uštedjelo 600 tisuća kuna godišnje, računaju u Ministarstvu uprave.

– Svakome bi trebalo biti jasno kako nije u pitanju Ured bivšeg predsjednika, nisu u pitanju ni moja stečena prava. U pitanju sam ja. To je obračun sa mnom. Nikakve silne milijune ja nikada trošio nisam niti će silni milijuni biti ušteđeni time što se meni oduzima pravo na korištenje Ureda. Okruglo oko 800.000 kuna stajao je moj ured godišnje. No, što god ovi napravili, bez obzira na to je li to vodstvo HDZ, koje nedvojbeno stoji iza svega, ili su to „istureni igrači“ poput Mosta ili pravaša, meni usta zatvoriti neće – rekao nam je Stjepan Mesić.

Izglasan proračun

Do zaključenja ovog broja iz HDZ-a nam nisu odgovorili hoće li Mesićev ured biti ukinut, zašto su ove godine ostavili Mesiću 100 tisuća kuna više nego što je Most amandmanom predložio te je li točno da se šef HDZ-a Karamarko na zatvorenom dijelu posljednje sjednice Vlade zalagao za to da se Mostov amandman ne podrži, već da se najprije izmijeni zakon.

Saborski zastupnici jučer su podržali Vladin prijedlog državnog proračuna za 2016. sa 80 glasova za. Od 94 amandmana prihvaćena su samo tri – od kojih se jedan odnosi na smanjenje proračunskih sredstava za financiranje političkih stranaka. Vlada je djelomično prihvatila amandman Mosta i HSLS-a pa će se strankama uzeti 7,8 milijuna kuna, a ne gotovo 15 milijuna, koliko se tražilo.

>>Uredu Stjepana Mesića uzeli pola milijuna kuna

>>Sabor usvojio proračun za 2016. godinu!

Komentara 301

Avatar TvojUjko
TvojUjko
20:49 21.03.2016.

Pa kako te nije sram čovječe spavaš na novcu, vidiš kiliko sirotinje prosi po javnim kuhinjama, nisam te čuo da si se javio ikada pomnoči ikojoj obitelji....ukinite mu sve!!

Avatar alien79
alien79
20:45 21.03.2016.

U pravu je bradati veleizdajnik, i na tom obračunu treba ustrajati još žešće, :)

BA
barbaizamerike
20:46 21.03.2016.

Anketa : : narod misli da je Mesic rasipan I beskorisan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije