Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mesić najavio da će podnijeti žalbu nakon što dobije presudu

stipe-hr.jpg
import
25.10.2008.
u 14:56

ZAGREB - Predsjednik Mesić danas ponovno nije htio komentirati nepravomoćnu presudu o naknadi štete po kojoj francuskom odvjetniku Ivanu Jurašinoviću mora isplatiti 70 tisuća kuna zbog nanošenja duševnih boli, ali je najavio da će se, nakon što dobije presudu, žaliti.

Mesić je kazao kako je presuda donesena a da on nije rekao nijedne riječi. "Moram reći da sudac (Nikola) Raguž mene nije preslušao. Presuda je donesena a da ja jednu riječ nisam rekao", rekao je predsjednik dodajući kako je to "malo čudno".

"To je malo čudno, a malo je čudno da netko misli da ja nekoga vrijeđam. Ja tog gospodina, odvjetnika iz Francuske, niti sam imao namjere vrijeđati, niti sam ga ikad vidio. Po kojoj logici bih ja išao njega vrijeđati? Zašto, iz čistog mira?" odgovorio je Mesić novinarima u svojem Uredu kada su ga zamolili da objasni zašto je Jurašinoviću poručio da posjeti Vrapče.

Objasnio je kako je riječ o slučaju u kojemu hrvatsko sudstvo želi procesuirati "izvjesnog (Marina) Tomulića kojeg optužuje za veliku, enormnu pljačku PIK-a Vrbovec, ali ne može doći do njega".

"I sada se javlja izvjesni advokat koji kaže da se Tomulić ne javlja zbog toga jer se boji da će predsjednik Republike organizirati njegovo ubojstvo", rekao je Mesić komentirajući kako je, naravno, "logično da on organizira atentat".

"Vi znate, tu na Mirogoju ima poseban jedan sektor gdje su sahranjeni svi ovi koje sam ja organizirao da ih se ubije. I onda je sasvim logično da ja organiziram ubojstvo", rekao je Mesić.

Najavio je pritom da će ubuduće kad posumnja u nečije zdravlje, pa i mentalno, a kako novinari ne bi dolazili u zabludu, reći da ga treba poslati urologu.

Predsjednik je ocijenio da hrvatski mediji "vole predstavu, ali se ne upuštaju u suštinu" te je ustvrdio kako je on, kao predsjednik države, morao reagirati na tvrdnje izrečene i na sudu.

"Ja kao predsjednik moram stati u zaštitu našeg sustava. Volio bih vidjeti taj slučaj da je netko likvidiran iz političkih razloga u bolnici u Hrvatskoj, a pogotovo da se to događa sada. I umjesto da netko stane u zaštitu onoga tko brani sustav ove zemlje, vi ste svi to tako dočekali s veseljem - Mesić, zamisli, presuđen", rekao je Predsjednik novinarima.

Reagirao je i na izjavu Andrije Hebranga koji je, kako prenose mediji, rekao da je presuda dokaz da je naše pravosuđe neovisno i da su svi jednaki.

"Onda se javi Hebrang, kao svakom loncu poklopac, a on je član vrha HDZ-a. Sad ja ne znam je li HDZ stoji iza toga", rekao je Mesić, ističući kako bi bilo dobro da i HDZ jednom kaže govori li Hebrang u ime HDZ-a ili samo u svoje ime.

"Bilo bi dobro da to kažu da ja znam o čemu se radi", rekao je Mesić novinarima u sklopu tradicionalnog susreta s građanima "Na kavi s predsjednikom Republike".

Inače, spor između Mesića i Jurašinovića izbio je nakon što je odvjetnik u Francuskoj podnio kaznenu prijavu u ime Marina Tomulića protiv Marka Nikolića zbog pokušaja ubojstva, a u kojoj je naveo da je Mesić "svojevrstan politički patron naručitelja ubojstva Hrvoja Petrača".

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije