Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povjerenstvo

Mesić je bio u sukobu interesa, ali protiv njega neće biti postupka

mesić, odmor (1)
Dalibor Urukalović/PIXSELL
15.09.2010.
u 17:52

Bivši je predsjednik imenovan članom NO Ingre prije isteka šestomjesečnog roka u kojem mu zakon zabranjuje obnašanje takvih funkcija.

Povjerenstvo za odlučivanje o skubu interesa zaključilo je da nema osnove za pokretanje postupka protiv bivšeg predsjednika RH Stjepana Mesića jer je imenovan članom Nadzornog odbora Ingre prije nego što mu je istekao šestomjesečni rok u kojem mu zakon zabranjuje obnašanje takvih funkcija. Ustvrdili su da ne mogu voditi postupak jer Mesić više nije dužnosnik no istodobno su napomenuli da je od dana izbora 22.srpnja do 15. kolovoza bio u sukobu interesa.

Naime,  Mesića nitko nije prijavio nego je Povjerenstvo regiralo na pojedine tekstove u medijima. Naime, iako je Mesić postao članom NO Ingre još u srpnju, odluka je na Trgovačkom sudu provedena 18. kolovoza, dva dana nakon što mu je istekao rok tijekom kojega nije smio obnašati takve dužnosti.

A predsjednik povjerenstva Mate Kaćan istanuo je da bi se dužnosnici morali ubuduće kloniti toga da šest mjeseci nakon isteka manadata prihvaćaju i obnašaju takve dužnosti. Kao podlogu za ovakvu odluku povjerenstvo se pozvalo na odluku kojom je odbačena prijava protiv bivšeg varaždinskog župana Radimira Čačića kad je bio prijavljen jer je njegova tvrtka obnavljala kotlovnicu u jednoj osnovnoj školi u toj županiji.

Komentara 68

DU
Deleted user
23:24 15.09.2010.

Nije dužnosnik a bacaju se novci za ured u kojem će kao nešto raditi.

KR
krilnik2
20:54 15.09.2010.

Kako da ga procesuiraju kad je on \"anti-fasist\"?

ML
mladazemlja
09:10 16.09.2010.

Ova izdajnička luda umješana je u sve afere u od kad je hrvatske samostalnosti a kao nagradu za to ima medijsku poštedu,plaću od 18 tisuća kn,vilu i aparat od tko zna koliko poslušnika na državnog grbači iako više nije predsjednik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije