Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mesićeva matura

Mesić: I mi smo za maturu malo popili, ali bez izgreda

mesićeva obljetnica mature (1)
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
1/3
22.05.2010.
u 12:11

Školski drugovi zvali su ga Mišta jer se tako zvao gradski brijač kojem je ime bilo kao njemu - Stjepan.

POŽEGA  -Svaki puta kada se nađen na proslavi mature imam osjećaj kao da smo se prije nekoliko dana rastali i završili gimnaziju. Opet jedni druge zovemo po nadimcima koje smo imali u školi – kazao je Stjepan Mesić na proslavi svoje 55. obljetnice mature u Požegi. Njega su, kaže, zvali Mišta jer se tako zvao gradski brijač kojem je ime bilo kao njemu - Stjepan.

I dok su ga gimnazijski kolege 'zezali' kako se obukao malo 'frajerski', u crnu košulju i svjetlosmeđi sako, bez kravate, on im je odvratio kako je sretan što se nije morao formalno obući kao Što je ti morao kao predsjednik.

-Volim se sportski oblačiti, a to nisam mogao jer od ujutro do navečer uvijek je bio neki službeni program – kazao je Mesić koji se podsjetio kako je za vrijeme školovanja oblačenje po modi bila prava rijetkost jer se oblačilo ono što se imalo. Tako su fotografiranje za maturalnu uspomenu svi obavili u jednoj košulji i leptir kravata što je potrajalo zbog presvlačenja.

Završetak gimnazijskih dana davne 1955. u Požegi ni izdaleka nije nalikovao današnjim završecima. Bili su prva generacija koja prošla ulicama grada, ali mirno i dostojanstveno.

-Nakon toga smo otišli u park Stari grad, tu smo pjevali, ja sam svirao harmoniku – dodao je Đorđe Čuk dok je Mesić napomenuo da su malo i popili, ali umjereno i bez izgreda.

Ključne riječi

Komentara 8

VI
vidimškoj
13:00 22.05.2010.

koltrina @ a koliko ima tovariša sa Jasenovca i sela i gradova po lipoj našoj. Koliko je tovariša stradalo pod čizmom talijanskih fašista u Istri,Dalmaciji i po otocima. Imamo mi puno tovariša pa bi bilo dobro gledat da ih sutra više ne bude ni sa jedne strane.Šta misliš?

OB
-obrisani-
16:41 22.05.2010.

Sve mi se čini da je tovariš Mesonja ipak previše popio. Najbolji je pokazatelj njegova neprolazna opijenost mržnjom prema Hrvatima.

PG
praseca gripa
12:47 22.05.2010.

Sto nas davite tim odvratnim covjekom? Koga jos na ovome svijetu zanimaju njegove privatne stvari? Za njegove obozavatelje bi bilo dobro da se snjim osobno povezui uzivaju u njegovoj ljepoti,a ne da kompletnu javnost i medijski prostor ogadjujete i dizetee im tlak. I to je neka vrsta mobinga i imamo se pravo zalit!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije