Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mesić: I HDZ i HSS treba izbaciti iz Podravke

mesić
Darko Gorenak
24.10.2009.
u 12:35

-Prilika stvara lopova, a ako ne dopustite priliku, neće biti ni lopova. Smatram da u nadzornim i upravnim odborima tvrtki moraju biti oni koji znaju svoj posao i koji su za taj posao odgovorni - rekao je hrvatski predsjednik.

-I HDZ i HSS treba izbaciti iz Podravke - rekao je danas prilikom posjeta Novom Marofu hrvatski predsjednik Stjepan Mesić komentirajući politički rat tih stranaka oko koprivničke tvrtke. Tolike afere u velikim tvrtkama koje su izbile u javnost Mesić smatra sindromom.

-Tamo gdje je država vlasnik ili gdje ima udjela postoje određeni problemi ili u menadžmentu ili u nadzornom mehanizmu. Treba mijenjati regulativu, odnosno zakon po kome se biraju menadžment i nadzorni organ. Kada oni budu vezani na onu tvrtku u kojoj rade, a ne na politiku, izbjeći ćemo zamku da se ulazi u afere. Ako će se politika miješati u menadžment, rezultati će uvijek biti isti.

Ako u svim poduzećima koja ste malo počeprkali dolazi do afera, znači da je riječ o sindromu koji se može liječiti jedino izmjenom regulative - istaknuo je Mesić.

Dodao je da nijedna zemlja nije imuna na korupciju, no zato bi trebalo mijenjati zakon, kako bi se politika i država izbacile iz menadžmenta, jer država nije ta koja se treba baviti menadžmentom, već je njezin posao ubirati poreze.

 -Prilika stvara lopova, a ako ne dopustite priliku, neće biti ni lopova. Smatram da u nadzornim i upravnim odborima tvrtki moraju biti oni koji znaju svoj posao i koji su za taj posao odgovorni - rekao je hrvatski predsjednik.

Na pitanje novinara treba li potpredsjednik Vlade Damir Polančec zbog Podravke dati ostavku iz moralnih razloga, Mesić je odgovorio da bi "moralo ostavio onima kojih se to tiče". Predsjednik je inače u Novom Marofu otvorio radove u poslovnoj zoni te obišao gradilište Kulturnog centra i tvrtku Knauf Insulation.

Ključne riječi

Komentara 249

OB
-obrisani-
13:52 24.10.2009.

Kako vidim, Srbi ovdje slave, znači mesić se je odlučio za srbijansku tvrtku u Podravci. Jesu li mu više ponudili od Norvežana ili su mu draži oko srca, tko će to znati. još samo 117 dana mesića pozdrav vaš zmijicamala

MO
moral
12:49 24.10.2009.

... jer trebam ja svoje postaviti, a moji su bolji, manje afera u medijima. Onda čiji su mediji.

OB
-obrisani-
13:18 24.10.2009.

nakon mesića, socijalist, nikada ustacha ili komunist!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije