Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kancelarka na turneji
Povratak na članak

Merkel traži od Kineza da više kupuju, a manje kradu patente

Sve jača srednja i klasa bogatih više i ne pitaju za cijene njemačkih vozila

Komentari 34

RA
raspad
20:58 06.07.2014.

Merkel ionako preprodaje Kinesko cijeloj Evropi. Od toga se itekako dobro zivi.

VL
AA
aabbcc
21:29 06.07.2014.

Kina je drugo najveće izvozno tržište za njemačke... ___ i isto toliko dobiju protuvrijednost kineske robe sa kojom siluju cijelu EU i unistavaju industrijsku proizvodnju nekih clanica.

VL
ST
stomugromova
22:28 06.07.2014.

Bilo bi dobro da isto poruči i Amerima jer totalna špijunaža NSA sigurno jer pokupila puno korisnih informacija o patentima njemačkih vrhinskih tehnoloških poduzeća.

VL
Avatar Hazl113
Hazl113
22:20 06.07.2014.

Jednostavno. Zabraniti uvoz svih takvih Kineskih proizvoda. Zar nije to lako reći, ali pitam se tko je ustvari najveći krivac za ovakav rast Kine. Pa Zapad i EU. I to je lako reći. Sada se bune što su Kinezi najveći plagijatori i kloneri.

VL
MX
Mister X
01:12 07.07.2014.

Merkel traži od Kineza da više kupuju, a manje kradu patente ; bili bi debili da je poslušaju do sada kako znamo to nisu !

VL
AA
aabbcc
21:40 06.07.2014.

a manje kradu !!!!___ Kinezi za kradju i mito Vjesaju i nije joj to Evropa pa da se za kradju i mito guli krompir par mjeseci .

VL
TH
thekurcula
23:16 06.07.2014.

Pa sad, zahtev da se manje kradu patenti skoro da je legalan (nije legalno da se manje krade nego da se uopšte ne krade, ili tu nije reč o krađi nego o kopiranju, pa gospođa traži da se manje kopira a više daje originalnih rešenja?), a zahtev da se više kupuje potpuno je bez veze! To me podseća na onu čuvenu komunističku ekonomiju gde možeš da kupiš 100 grama kafe ali ako uzmeš i plastični kablić za decu, za plažu!

VL
DA
darions
01:18 07.07.2014.

Cuj ovo? Pa lično sam bio prisutan gde u Kini Nemci pakuju nemačku robu i udaraju pečate "made in germany". Mogli bi malo da primene sisteme "ne kradi i ne laži " u svojim redovima, pre nego što promole nos da sole pamet drugima..sramota..

VL
Avatar BobaNova
BobaNova
08:08 07.07.2014.

Da nema Njemacke Jugobalkanci bi i danas jahali na magarcima po kamenjaru. Stos je u tome sto kinezi uopce ne razumiju u cemu je problem jer plagiat je kod njih sustavni dio kulture, oni su ponosni na to!

VL
JP
j.p.braco
08:11 07.07.2014.

Kod Angele nema drugog riješenje nego pravednost, zato je uspiješna i priznata u cijelom Svijetu, tako bi se trebali ponašati Hrvatski takozvani političari.

VL
EP
epulon
23:53 06.07.2014.

Nek im stavi soli na rep

VL
Avatar Pro et Contra
Pro et Contra
01:23 07.07.2014.

Everything Is Made in China ...

VL
Avatar Pro et Contra
Pro et Contra
00:07 07.07.2014.

Angela Merkel, njemačka kancelarka i najmoćnija žena svijeta . . . Toliko je mocna da ju Putin vrti na malom prstu

VL
DO
Dongfeng
23:42 06.07.2014.

Clanak kao da je napisan od americke agencije i dostavljen Vecernjaku. U naslovu stoji da 'Merkel trazi..', a nista od toga nije ona rekla, pa u samom tekstu pise da se 'ocekuje' da ona to i to veli. Kakvo je to novinarstvo? I jos se spominju ljudska prava koja apsolutno nitko ne spominje Kini osim Amerike koja to radi zbog ideolosko-imperijalistickih razloga. A glede patenata, gdje bi Amerika danas bila da ih nije pokrala od Nijemaca i ostalih nakon WWII? Uz to su americke obavjestajne sluzbe uvijek aktivno radile na tome da svojim tvrtkama pomognu na javnim natjecajima spijuniranjem ponuda konkurenata (nakon cega americka tvrtka ponudi taman malo vise).

VL
ST
stomugromova
08:14 07.07.2014.

Zašto je Europa deindustrijalizirana,treba pitati vlasnike korporacija,koji su radi pohlepe prebacili proizvodnju u Kinu.Naravno da su USA korporacije kao stjegonoše neoliberalnog korporativnog imperijalizma,prve krenule u taj stampedo pohlepe i želje za što bržim bogaćenjem.Nakon toga su i drugi morali odgovoriti.Sadd je problem tehnološki razvijena Kina.Treba vidjeti uzrok,a ne posljedicu,Pohlepa je gadna stvar,a posebno kad se ne vodi briga o svom narodu i kad su kapitalizam i kapital potpuno deregulirani i bez kontrole.

VL
Avatar beliorao
beliorao
09:52 07.07.2014.

Nemački proizvođač automobila Folksvagen će izgraditi dve nove fabrike u Kini, u koje, zajedno sa kineskim partnerom, planira ulaganja od dve milijarde evra, saopšteno je danas iz te kompanije.

VL
ST
stomugromova
08:06 07.07.2014.

Njemačka je oduvijek bila kultura rada i napretka.Npr. svi današnji raketni programi su djelo razvoja njemačke tehnologije.Merkel bi trebala tražiti od Amera da manje kradu I špijuniraju.Još jedanput da se zna !! Totalni nadzor svih komunikacija od NSA,učinio je nemjerljivu štetu svim narodima i državama diljem svijeta.Zato stalno ponavljam,dok je god Internet pod kontrolom bolesnika i psihopata sa Wall Streeta-a,dotad ćemo svi biti ranjivi.Tu se radi o kontroli pojedinca,ucjenama kojima će biti podvrgnut u nekom vremenu ispred nas pa do industrijske špijunaže.USA su neprijateljska država koja svima radi o glavi,a najviše " saveznicima".

VL
Avatar 456852
456852
22:41 06.07.2014.

stara bahatost, uzimaju toliko profita iz Kine i opet ih pljuju i ponizavaju

VL
CH
china
10:39 07.07.2014.

Poznato je da Njemacka vec niz godina uvozi gotove zapakirane proizvode sa oznakom Made in Germany ili veliki prodajni lanci napisu “proizvedeno za Lidl,Billa…” ali zemlje porijekla nema. Pokusajte to isto napraviti u HR kao domaca firma! Dignuti ce see carina i sve inspeckicje jer to EU ne dozvoljava kolonijama -koje su integrirane u EU radi bez-ratnog osvajanja trzista a ne nekog blagostanja naroda tih drzava (kako nas uvjeravaju lazljivi politicari). OK ,to sve znamo i sta smo poduzeli po tom pitanju? Dali smo sanse nasim firmama za slicne manerve za osvajanje EU trzista? Nema sanse ,jer nasi ljudi u jalu jedan na drugoga ne mogu se dogovoriti oko daleko jednostavnijih stvari. Dakle cekamo neku mladu generaciju koja ce shvatiti o cemu se to u EU radi.

VL
L0
luena 01
22:51 06.07.2014.

@Gosp_lopov.... Pametni Njemci,kamo srece da je Kina drugo najvece trziste Hrvatske i da isto toliko izvoze u Hrvatsku mi ne bi znali za krizu ,Hrvatska bi bila napredna kao njemacka ... Mozemo biti zavidni na njemackom uspjehu i slinit sat sa ostalim regijama na balkanu i za svoj neuspjeh - nesposobnost krivit Mars i Jupiter....

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.