Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbijanski mediji

Merkel: Srbija ne ispunjava uvjete za kandidaturu za EU

'German Chancellor Angela Merkel is pictured by photographers as she arrives to address holds her traditional annual summer press  conference in Berlin on July 22, 2011, one day after the eurozone sum
'JOHN MACDOUGALL'
02.12.2011.
u 13:39

Njemački stav na summitu EU 8. i 9. prosinca o srbijanskoj kandidaturi za EU bit će negativan

BEOGRAD – Srbija u ovom trenutku ne ispunjava uvjete za status kandidatkinje za EU, izjavila je njemačka kancelarka Angela Merkel i pozvala srbijansku vladu "na promjenu smjera", objavili su danas gotovo svi mediji u Srbiji.

Nakon višetjednog nagađanja njemačka kancelarka danas je jasno dala do znanja da će njemački stav na summitu EU 8. i 9. prosinca, kada se bude raspravljalo o daljnjoj europskoj integraciji zemalja Zapadnog Balkana, kada je o Srbiji riječ, biti negativan, piše beogradski Blic ističući izjavu kancelarke Merkel kako "put Srbije u EU vodi samo preko normalizacije odnosa s Kosovom".

– Žao mi je što Srbija do sada nije ispunila ova očekivanja u dovoljnoj mjeri, čime za sada nisu dane pretpostavke za dodjelu statusa kandidata – rekla je kancelarka i dodala kako se Srbiji "osim toga može predbaciti i da je proteklih dana doprinijela stvaranju atmosfere u kojoj su njemački vojnici KFOR-a na sjeveru Kosova vatrenim oružjem napadnuti i ozlijeđeni".

B92 piše da njemački mediji podsjećaju kako na prijelazima između Kosova i Srbije već tjednima traju sukobi kosovskih Srba i snaga KFOR-a i da su Srbi u ponedjeljak pucali u dva njemačka vojnika.

Komentara 470

DU
Deleted user
08:46 03.12.2011.

Jeli ovo Merkel pokazuje kolika je srbija?

BM
Boris Markovic
12:15 03.12.2011.

@puky: Sta ti je ovo \"jedino će naša braća Hrvati sa nama u EU\". Da li to znaci da ti nisi Hrvat?

OB
-obrisani-
14:53 02.12.2011.

Slobo nam je obećao letovanje u Karlobagu a danas prištinu gledamo preko google mapsa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije