Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smirivanje situacije

Merkel: Da, puno je izbjeglica, ali i nas je 80 milijuna

merkel
Foto: Reuters/PIXSELL
26.10.2015.
u 15:50

Ako se nakon tri godine stanje u Siriji smiri i rat prestane, velika većina Sirijaca, kaže Merkel, vratit će se u svoju zemlju

Njemačka kancelarka Angela Merkel kazala je kako je izbjeglica puno, ali kako je i njih 80 milijuna, javlja Bild.

Na taj način želi primiriti situaciju i objasniti da je uspješna integracija izbjeglica u njemačko društvo moguća. Objasnila je da će izbjeglice iz Sirije dobiti dozvolu da u Njemačkoj ostanu tri godine. Ako se nakon tri godine stanje u Siriji smiri i rat prestane, velika većina Sirijaca, kaže Merkel, vratit će se u svoju zemlju

– Slično kao što je bilo nakon završetka rata u bivšoj Jugoslaviji – rekla je Merkel. Jedna od prisutnih građanka požalila se da se premalo ulaže u sigurnost što se tiče izbjeglica te tvrdi da su navodno neke izbjeglice počinile manje krađe, ali nisu sankcionirani. Merkel je to nazvala tračevima i obećala je da jednaka prava vrijede za sve, piše Bild. 

>> Što je to “europsko ponašanje? Ono što odgovara Njemačkoj?

Komentara 55

Avatar TvojUjko
TvojUjko
15:57 26.10.2015.

Da Merkel, kad se rat završi i kad se smiri situacija u Siriji svi če se oni vratiti domeka...jedva čekaju opet istom rutom nazad, samo se tješi, kopaj i dalje rupu svojoj zemlji.

Avatar ulomax
ulomax
16:07 26.10.2015.

ona uspoređuje arape i nas,nije normalna

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
16:10 26.10.2015.

Očito je da i njemačka ima svoje pusiće.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije