Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Menadžerske povlastice, a dnevno radi samo dva sata

Da ne lažem, imam vozilo na raspolaganju 24 sata na dan. No, to mi je dopušteno posebnom odlukom – kaže Goran Mikan iz Ukopa
12. siječnja 2016. u 10:22 103 komentara 44360 prikaza
goran mikan
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL

Službeni automobil Ukopa neovlašteno vozi 24 sata na dan, i vikendom, a na poslu je samo dva sata dnevno. Gorivo plaća službenom karticom, a istodobno mu na račun sjeda i 165 kuna mjesečne naknade za prijevoz, iako svaki dan na posao dolazi i s njega odlazi službenim vozilom. Optužbe su to na račun Gorana Mikana, zamjenika direktora osječke gradske tvrtke Ukop, ujedno i člana Glavnog odbora SDP-a te potpredsjednika osječkog SDP-a, u kojem je desna ruka čelnici Biljani Borzan. Iznesene su u anonimnom pismu poslanom, među ostalim, i Državnom odvjetništvu. Mikanova je plaća, navodi se, oko 10.000 kuna na mjesec.

Obilazi kafiće

On nema menadžerski ugovor po kojemu bi mu bilo omogućeno korištenje službenog vozila i u privatne svrhe, dakle evidentno ga vozi nezakonito, čime svjesno i s nakanom nanosi štetu poduzeću i Gradu Osijeku, stoji u pismu.

Oštećena je, tvrdi se, i država, a sve je dokazivo, piše u prijavi, na snimkama sigurnosnih kamera, gdje se vidi da je na poslu oko dva sata na dan. Što radi tijekom ostalog radnog vremena i gdje je, zna cijeli grad Osijek, obilazi ugostiteljske objekte, tvrdi autor.

Zna to, piše nadalje, i njegov stranački kolega i direktor Ukopa Saša Ljubojević koji, pak, ima menadžerski ugovor, ali nije mu dopušteno da se u službenoj toyoti avensis vozi 24 sata na dan. Prozvani SDP-ovac, pak, ističe da automobil vozi po zakonu, a optužbe za nerad naziva glupostima.

Posebna odluka iz 2013.

– Da ne lažem, imam auto na raspolaganju 24 sata na dan. No, to mi je dopušteno posebnom odlukom, ne bih to činio da nije tako – započinje Mikan. Političke su smicalice, nastavlja, u pozadini cijele priče.

– Izrotirali smo neke upravitelje groblja. Prijavljuju me oni koji su radili ružne stvari pa su se uplašili – govori on.

U obranu svog zamjenika stao je i direktor Ljubojević.

Odrekao sam se službenog vozila u njegovu korist jer je upravo on zadužen za koordinaciju s gradskom upravom i drugim javnim poduzećima. Sve je po zakonu, a koristim ga i ja za službena putovanja – kaže, pak, direktor. Sve je, nastavlja, regulirano posebnom izjavom te odlukom iz srpnja 2013., kada su obojica došla na čelne pozicije Ukopa. 

>> Ante Todorić imenovan dopredsjednikom Uprave Agrokora

>> Uber je vjesnik ekonomije dijeljenja

SAVJETI NUTRICIONISTA
Mazali ste svinjsku mast na kruh, a danas je ne jedete? Bit će vam žao što ovo niste znali
Hotel Boškinac
Hotel Boškinac
Uspješna turistička priča u zagrljaju paške čarolije
 • pajokola1:

  Klasičan primjer političkog uhljebljenja, kakve to visoke škole ima ovaj lik da bi obavljao posao zamjenika direktora i po kojim kriterijima je došao na to radno mjesto, a povlastice su si sami propisali kako bi sve bilo po zakonu,lakrdija,nažalost tako ... prikaži još! to funkcionira u gradskim i državni poduzećima zavisno o opciji koja dobije vlast, politčki podobni kadrovi se smještaju na rukovodeće pozicije ,a u nadzorne odbore i na razno razna savjetnička i pomoćnička mjesta se smješta "svoj" kadar uz velike plaće i naknade ,uz još mali niz povlastica a sve si sami određuju šta i koliko će plaću imati ,aute i telefone i slične stvari,i onda kažu pa sve je po pravilniku,postoji odluka,ha ha ,a di su državne agencije,itd...a ti narode šljakaj za minimalac i putuj u Irsku.

 • campa:

  Ima li u Hrvatskoj nešto nezakonito.Prvo večina u gradskim tjelima izglasa zakone po želji pojedinaca kako se nebi kršio zakon a onda nastaje orgijanje pojedinaca.Netko ga je prijavio za nerad.Pa valjda čovjek skuplja podatke i pravi statistiku o kandidatima za ... prikaži još! umiranje.Prijavu su svakako podnjeli neprijateljski elementi čiji je cilj potkapanje poretka te nesmetano funkcioniranje partijskih radiša koji i kad spavaju rade za dobrobit zajednice.Sve se svodi na ozakonjeni kriminal.

 • Avatar bosanac1951
  bosanac1951:

  O Bože zar i toga ima. Nadam se da će nova vlast ukinuti takove bezobrazne povlastice. Sva ta paprika ide iz džepa nas poreznih obveznika....Nemožeš mu ništa jer je sve prema zakonu. Žalosno.....