Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijava DORH-u

Menadžerske povlastice, a dnevno radi samo dva sata

goran mikan
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
12.01.2016.
u 10:22

Da ne lažem, imam vozilo na raspolaganju 24 sata na dan. No, to mi je dopušteno posebnom odlukom – kaže Goran Mikan iz Ukopa

Službeni automobil Ukopa neovlašteno vozi 24 sata na dan, i vikendom, a na poslu je samo dva sata dnevno. Gorivo plaća službenom karticom, a istodobno mu na račun sjeda i 165 kuna mjesečne naknade za prijevoz, iako svaki dan na posao dolazi i s njega odlazi službenim vozilom. Optužbe su to na račun Gorana Mikana, zamjenika direktora osječke gradske tvrtke Ukop, ujedno i člana Glavnog odbora SDP-a te potpredsjednika osječkog SDP-a, u kojem je desna ruka čelnici Biljani Borzan. Iznesene su u anonimnom pismu poslanom, među ostalim, i Državnom odvjetništvu. Mikanova je plaća, navodi se, oko 10.000 kuna na mjesec.

Obilazi kafiće

On nema menadžerski ugovor po kojemu bi mu bilo omogućeno korištenje službenog vozila i u privatne svrhe, dakle evidentno ga vozi nezakonito, čime svjesno i s nakanom nanosi štetu poduzeću i Gradu Osijeku, stoji u pismu.

Oštećena je, tvrdi se, i država, a sve je dokazivo, piše u prijavi, na snimkama sigurnosnih kamera, gdje se vidi da je na poslu oko dva sata na dan. Što radi tijekom ostalog radnog vremena i gdje je, zna cijeli grad Osijek, obilazi ugostiteljske objekte, tvrdi autor.

Zna to, piše nadalje, i njegov stranački kolega i direktor Ukopa Saša Ljubojević koji, pak, ima menadžerski ugovor, ali nije mu dopušteno da se u službenoj toyoti avensis vozi 24 sata na dan. Prozvani SDP-ovac, pak, ističe da automobil vozi po zakonu, a optužbe za nerad naziva glupostima.

Posebna odluka iz 2013.

– Da ne lažem, imam auto na raspolaganju 24 sata na dan. No, to mi je dopušteno posebnom odlukom, ne bih to činio da nije tako – započinje Mikan. Političke su smicalice, nastavlja, u pozadini cijele priče.

– Izrotirali smo neke upravitelje groblja. Prijavljuju me oni koji su radili ružne stvari pa su se uplašili – govori on.

U obranu svog zamjenika stao je i direktor Ljubojević.

Odrekao sam se službenog vozila u njegovu korist jer je upravo on zadužen za koordinaciju s gradskom upravom i drugim javnim poduzećima. Sve je po zakonu, a koristim ga i ja za službena putovanja – kaže, pak, direktor. Sve je, nastavlja, regulirano posebnom izjavom te odlukom iz srpnja 2013., kada su obojica došla na čelne pozicije Ukopa. 

>> Ante Todorić imenovan dopredsjednikom Uprave Agrokora

>> Uber je vjesnik ekonomije dijeljenja

Komentara 103

PA
pajokola1
10:36 12.01.2016.

Klasičan primjer političkog uhljebljenja, kakve to visoke škole ima ovaj lik da bi obavljao posao zamjenika direktora i po kojim kriterijima je došao na to radno mjesto, a povlastice su si sami propisali kako bi sve bilo po zakonu,lakrdija,nažalost tako to funkcionira u gradskim i državni poduzećima zavisno o opciji koja dobije vlast, politčki podobni kadrovi se smještaju na rukovodeće pozicije ,a u nadzorne odbore i na razno razna savjetnička i pomoćnička mjesta se smješta "svoj" kadar uz velike plaće i naknade ,uz još mali niz povlastica a sve si sami određuju šta i koliko će plaću imati ,aute i telefone i slične stvari,i onda kažu pa sve je po pravilniku,postoji odluka,ha ha ,a di su državne agencije,itd...a ti narode šljakaj za minimalac i putuj u Irsku.

CA
campa
10:36 12.01.2016.

Ima li u Hrvatskoj nešto nezakonito.Prvo večina u gradskim tjelima izglasa zakone po želji pojedinaca kako se nebi kršio zakon a onda nastaje orgijanje pojedinaca.Netko ga je prijavio za nerad.Pa valjda čovjek skuplja podatke i pravi statistiku o kandidatima za umiranje.Prijavu su svakako podnjeli neprijateljski elementi čiji je cilj potkapanje poretka te nesmetano funkcioniranje partijskih radiša koji i kad spavaju rade za dobrobit zajednice.Sve se svodi na ozakonjeni kriminal.

Avatar bosanac1951
bosanac1951
10:30 12.01.2016.

O Bože zar i toga ima. Nadam se da će nova vlast ukinuti takove bezobrazne povlastice. Sva ta paprika ide iz džepa nas poreznih obveznika....Nemožeš mu ništa jer je sve prema zakonu. Žalosno.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije