Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slaven Belupo Koprivnica

Melnjak najviše na terenu, Mirić najefikasniji s pet pogodaka

Marko Mirić
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
16.12.2014.
u 14:00

Nogometaše koprivničkog Slavena Belupa ove jeseni pratilo je 39.400 gledatelja ili 2074 po utakmici. Prvi su na ljestvici fair-playa

Nogometaše koprivničkog Slavena Belupa ove jeseni s tribina je pratilo 39.400 gledatelja ili 2074 po utakmici. Prosjek bi vjerojatno bio i bolji da u nedjelju Maksimir nije zjapio prazan. Tek rijetki gledatelji mogli su vidjeti čak pet golova, od čega su farmaceuti postigli dva. To su ujedno i prvi pogoci Koprivničanaca u Maksimiru nakon dugih devet godina. Delić i Cesarec zaslužni su i što Slaven Belupo na kraju ipak nema najneefikasniji napad u ligi. Koprivnički nogometaši postigli su, naime, 18 golova u 19 utakmica, isto kao i Osijek i Zadar.

Najefikasniji farmaceut bio je bivši srpski reprezentativac Marko Mirić koji se pet puta upisao u strijelce. Sa samo tri gola drugi najbolji strijelac kluba je Filip Ozobić, a iza njega je Danijel Cesarec s dva. Davor Vugrinec nije se upisao u strijelce, iako mu je želja bila skupiti još šest golova do okruglih 150 prije završetka karijere.

Prema podacima tehničkog direktora Roberta Kerovca, ove jeseni za Slaven je jedini sto posto minutaže imao Dario Melnjak. Prate ga Ozobić, Edson da Silva i Mato Grgić, koji je bio i najgrublji igrač s pet žutih kartona. Dobiveno je ukupno 34 žuta kartona ili 1,78 po utakmici. Zanimljivo je da ni jedan farmaceut ove jeseni nije pocrvenio. Ne čudi stoga da je Slaven i vodeći na fair-play ljestvici.

Ukupno u 19 kola za sedmo mjesto osvojeno je 20 bodova ili 35 posto. Pod vodstvom bivšeg trenera Elvisa Scorije u 13 kola osvojeno je devet bodova ili 23 posto mogućih, a od 14. do 19. kola osvojeno je 11 bodova ili 61 posto. Za jedan bod, protiv Rijeke u 14. kolu, zasluge pripadaju sportskom direktoru Josipu Omrčenu Čeki, a ostali Anti Čačiću koji je jedini poraz doživio u Maksimiru.

Kod kuće je u devet utakmica osvojeno 15 bodova ili 55,55 posto, s čime su farmaceuti četvrta najuspješnija domaćinska momčad. U gostima je u 10 utakmica osvojeno pet bodova ili 16,66 posto.

Obrana koprivničkog prvoligaša primila je 29 golova ili 1,52 po utakmici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije