Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Holdingu nije običaj ni zakonska obveza raspisivati natječaj

Melčić: Što će nam natječaj, valjda ja najbolje znam tko mi odgovara?!

Marko Melčić
Željko Hladika/Pixsell
10.12.2009.
u 00:15

Zanimljivo je to da je gospodin Melčić vlasnik tvrtke Ethanol-Vukovar d.o.o., koja proizvodi biogorivo, a čiji je član uprave i Lažetić, koji je prije nekoliko dana stupio na dužnost u Čistoći.

U Holdingu nije praksa raspisivati natječaj za zapošljavanje. Stvar ide puno brže kada sam odlučim koga ću uzeti. Pa valjda ja najbolje znam tko je dobar kandidat za neku poziciju i tko mi najviše odgovara, objašnjava direktor Čistoće Marko Melčić razloge zašto je u posljednjih mjesec dana u toj podružnici Zagrebačkog holdinga zaposlio dvoje ljudi. Miodraga Lažetića kao svoga pomoćnika i Moniku Kruhek kao voditeljicu financija.

Po istom principu, tzv. head huntingu gospodina Melčića, još prije tri mjeseca zaposleno je još dvoje radnika. Tako Bojan Ribić obnaša dužnost pomoćnika direktora održavanja, dok je Sanja Kumpar voditeljica naplate.

Ni za jednu od navedenih dužnosti nije bilo raspisanog javnog natječaja, jer kako kaže Melčić, nema potrebe za to, iako plaće navedene četvorke sežu i do 12.000 kuna.

“Head hunting” princip
– Procedura koje se držimo je “head hunting”, što znači da na temelju poznavanja biznisa tražimo kadrove koji nabolje odgovaraju za neki posao – kaže Melčić, te dodaje kako je navedeni kadar zaposlen izrčito na njegovu preporuku.

“Ekipi” koju je Melčić preporučio neodređeno zaposlenje potvrdili su svojim potpisom predsjednik Uprave Ivo Čović, te Stipan Matoš, član Uprave.

– Nakon što su prošli proceduru nas trojice, za njih se na sjednici odlučila i Uprava Holdinga – kaže Melčić.

Stari poznanici
Zanimljivo je to da je gospodin Melčić vlasnik tvrtke Ethanol-Vukovar d.o.o., koja proizvodi biogorivo, a čiji je član uprave i Lažetić, koji je prije nekoliko dana stupio na dužnost u Čistoći.

– Lažetić je vrhunski stručnjak. Protresao je dosta paučine i otkrio mnoge rupe gdje nepotrebno otječe novac – opravdava Melčić njegov angažman.

Komentara 12

MA
mark5
12:24 10.12.2009.

Očito će u ovoj državi reda biti tek kada se stvari počnu rješavati puškom.

MO
momak23
10:16 10.12.2009.

jedini član uprave holdinga je bio bandić,koji je sada u bijegu i hvatanju predsjedničkog imuniteta..

DO
doktorica
07:26 10.12.2009.

Neka provjere sve zaposlene i njihove kvalifikacije pa ako one ne odgovaraju radnom mjestu-onda te ljude treba staviti tamo gdje spadaju-dostavljače,čistačice itdna manje plaće ili ih otpustiti ako to ne prihvate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije