Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar sigurnosti BiH

Mektić: Nije bilo ilegalnog prisluškivanja hrvatskih dužnosnika

Prisluškivanje
Davor Puklavec/PIXSELL
22.09.2017.
u 14:30

On je kazao kako su se na meti obavještajaca zapravo našle "pojedine skupine iz BiH, u sprezi sa skupinama izvan BiH".

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić odbacio je optužbe da je Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA) prisluškivala hrvatske dužnosnike istaknuvši kako se radi o dezinformacijama te kako sigurnosne službe u BiH poduzimaju samo one mjere koje im dopuštaju ustav i zakoni kako bi štitile strateške državne interese.

"Nema nikakve obavještajne afere", kazao je Mektić novinarima u Sarajevu odgovarajući na pitanja u vezi s pisanjem zagrebačkog "Nacionala" o tome da je OSA navodno nezakonito prisluškivala hrvatske dužnosnike i poduzetnike.

"Ništa nismo radili izvan BiH"

"Ponovit ću da je ustavna i zakonska obveza obavještajnog i sigurnosnog sektora prikupljati informacije i podatke koji se odnose na ugrožavanje ustavnog i pravnog poretka i strateških ekonomskih interesa BiH, koji za posljedice mogu imati urušavanje ekonomskih temelja države. U tom kontekstu imamo pravo prikupljati informacije koje ugrožavaju ove interes BiH", kazao je Mektić dodajući kako je očevidno problem u tome što se neke interesne skupine osjećaju time pogođenima.

Najavio je kako će uskoro u Sarajevo stići ravnatelj hrvatske SOA-e ili netko od visokih dužnosnika te agencije te da će se tada o svemu detaljno razgovarati. Razgovora o navednoj aferi s hrvatskom stranom bilo je i do sada i nikakvog problema nije bilo, tvrdi Mektić.

Ministar sigurnisti BiH je ipak izričit u tvrdnjama kako bosanskohercegovačka OSA nikoga nije ilegalno prisluškivala, niti je provodila bilo kakve operacije izvan granica BiH. "Ništa nismo radili izvan BiH, ništa nije bilo upereno protiv inerese druge države, a posebice ne Hrvatske", kazao je Mektić dodajući kako su netočne ranije tvrdnje da je sam izjavio kako su prisluškivani hrvatski dužnosnici.

"Postupali smo isključivo u skladu sa zakonom i ustavom"

On je kazao kako su se na meti obavještajaca zapravo našle "pojedine skupine iz BiH, u sprezi sa skupinama izvan BiH" koje, kako je dodao, žele na nelojalan i nezakonit način ovladati dijelom strateških ekonomskih inetersa BiH, što može ugroziti ekonomske temelje države.

"Postupali smo isključivo u skladu sa zakonom i ustavom.  Ako to podrazumijeva i posebne istražne mjere u smislu prisluškivanja i presretanja komunikacija i to ćemo koristiti, ali sukladno ustavi i zakonu", kazao je Mektić.

Komentara 19

JU
Jure7
21:25 22.09.2017.

Normalno da nije bilo nelegalnog prisluskivanja.... to je kod njih legalno....hahaha

Avatar anlaser
anlaser
18:50 22.09.2017.

Naravno da ste LEGALNO prisluškivali i nitko vam to ne predbacuje ....osim prisluškivanih naivčina koji blebeću o svemu i svačemu u eteru .

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
17:09 22.09.2017.

Ma samo vi prisluškivajte ako nemate pametnijeg posla a nemate ga pa ionako nećete ćut ništa pametno, kako mi od vas tako i vi od nas, jedino žali bože to sirotinje dolje šta vas drži na plaći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije