Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepravomoćno

Meić osuđen zbog klevete Bandića i mora mu platiti 4849 kuna

'09.04.2010., Gradski odbor SDP-a, Zagreb - Press gradske organizacije SDP-a o pristiglim kandidaturama za celne ljude gradske organizacije. Jurica Meic, predsjednik gradske izborne komisije.  Photo:
'Goran Stanzl/PIXSELL'
27.01.2012.
u 16:28

Bandić nije pravomoćno osuđen ni zbog jednog kaznenog djela, a vi ga teretite za krađu, obrazložila je sutkinja u presudi

Zastupnik SDP-a Jurica Meić oklevetao je lani Milana Bandića u Gradskoj skupštini kada mu je rekao: “Koliko ste se nakrali!? Kako vas nije strah Svevišnjega..., a govorite da ste vjernik?”, nepravomoćno je presuđeno u zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu. Meić je zbog klevete gradonačelnika novčano kažnjen sa 15 osobnih dnevnih dohodaka te će morati Bandiću platiti 4849 kuna ako presuda postane pravomoćna.

U istom predmetu Meić, koji je Bandića tužio zbog uvrede, nije uspio dokazati da ga je Bandić uvrijedio jer mu je na Aktualnom satu u Gradskoj skupštini rekao: “Kad budete jednom sami za sebe zarađivali kruh, jednog dana kao mladi čovjek vjerojatno ćete to napraviti, onda ćete znati što znači boriti se za kruh, za svaku lipu, za svakog čovjeka...”

Meić je smatrao je da je ta Bandićeva izjava uvredljiva jer asocira na to da je on neradnik, no sud u njoj nije našao elemenata ni klevete, ni uvrede pa je Bandić oslobođen.

Obrazlažući osuđujuću presudu za Meića sutkinja je kazala da njegovu rečenicu uza sva prepucavanja zastupnika ne može svrstati u uobičajeno političko prepucavanje.

– Nisam našla vaš motiv za izricanje ovako teških riječi odnosno kategoričke tvrdnje koja zvuči kao da je Bandiću već nešto dokazano. Bandić nije pravomoćno osuđen ni zbog jednog kaznenog djela , a vi ga teretite za krađu – obrazložila je sutkinja u presudi. Meićev je odvjetnik najavio žalbu na presudu.

Komentara 6

CH
chemica
17:21 27.01.2012.

Novinari, pamet u glavu. Nemoj da mi neko kapetana Dragana nazove ratnim zločincem PRIJE nego što ga osudi rvacki sud. Naravno, kada taj \"junačni borac za srpsku stvar\" napokon u okovima sleti na Pleso. Dok ne bude osuđen, on je NEVIN ko jagnješce gospodnje. Tako kaže rvacka sutkinja. Australski sud je svoje novinare oslobodio za klevetu, ali ovo je ipak rvacka. Dobro nam došao \"srpski junače\" u zemlju u kojoj lopovu ne smiješ reći da je lopov.

TO
tomokaro
19:00 27.01.2012.

A ja se sad idem posrat zna netko neki dobar WC.

DE
detour
15:18 28.01.2012.

da SDP 10 godina nije sutio o kiminalu milana bandica i njegove (ex.) SDP-ovske ekipe, danas bi taj kriminalc bio u zatvoru, a ovaj sta govori istinu u ocima suda bio u pravu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije