Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZELJARIJADA U VIDOVCU

Megasarma duga 1480 metara oborila Guinnessov rekord

Pokušaj obaranja Guinnessovog rekorda u pripremi najveće sarme na svijetu
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/14
21.09.2019.
u 19:11

Za iduću godinu najavljen je novi rekord jer će se nabaviti veća posuda.

Sarma duga 1480 metara skuhana je na tradicionalnoj, već 22. po redu, Zeljarijadi u općini Vidovec u Varaždinskoj županiji. Time je oboren prošlogodišnji rekord koji je iznosio 1333 metra.

Posjetitelji koji su danas kušali megasarmu rekli su da je odlična, a kako i ne bi kad ju je pripremao tim kuhara na čelu s Damirom Crlenijem, jedan od najboljih hrvatskih chefova. Za pripremu je potrošeno 860 kg svježeg i 250 kg suhog mesa, dvije i pol tone varaždinskog kiselog zelja, 180 kg riže...

Za iduću godinu najavljen je novi rekord jer će se nabaviti veća posuda. Načelnik općine Vidovec Bruno Hranić rekao je da je Vidovec europska prijestolnica zelja koje je zaštićeno. 

VIDEO Priprema najveće sarme na svijetu povodom 22. Zeljarijade u Vidovcu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije