Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Medvjedić Matija dobro napreduje, evo kako sada izgleda i što radi

Medvjedić je smješten u oporavilištu Zoološkog vrta grada Zagreba, a o njemu se brine nekoliko stručnjaka po posebnom protokolu kako bi se medvjedić što manje navikavao na prisutnost ljudi
15. ožujka 2019. u 12:07 3 komentara 5132 prikaza
Medvjedić Matija
Foto: Zoološki vrt Zagreb
Pogledajte galeriju 1/7

Medvjedić Matija koji ovih dana navršava dva mjeseca, a koji je pronađen krajem veljače na cesti kraj Vrbovskog, dobro napreduje u Zoološkom vrtu grada Zagreba.

Medvjedić Ima tek mjesec i pol VIDEO Medvjedić nađen na cesti kod Vrbovskog stigao u ZOO, zove se Matija

Sada teži više od četiri kilograma i sve je živahniji, a to je potvrda da odlično napreduje, uvjereni su u zagrebačkom ZOO-u.

Medvjedić je smješten u oporavilištu Zoološkog vrta grada Zagreba, a o njemu se brine nekoliko stručnjaka po posebnom protokolu kako bi se medvjedić što manje navikavao na prisutnost ljudi.

Medvjedić OSTAVILA GA MAMA Matija se vozio na posao i na cesti ugledao nesvakidašnji prizor: Mislio sam da je igračka...

– Dežuramo 24 sata dnevno. Naime, medvjedić se hrani svakih nekoliko sati, pa je netko u oporavilištu i danju i noću kako bi se mogao brzo odazvati na zov medvjedića. Matija nam je stigao s 2,4 kilograma, a zahvaljujući odgovarajućoj mliječnoj nadohrani na masi svakodnevno dobiva oko pet posto. Kako bismo imali potpune informacije o njegovu zdravlju, uz hranjenje nadziremo i njegovu probavu. Nakon što se nahrani, mladunče njegova majka u prirodi poliže. To, među ostalim, pomaže peristaltici crijeva. Mi to imitiramo masažom trbuščića medvjedića vlažnom krpicom – kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Otkrio je kako već svi koji se o Matiji brinu, dobro razumiju njegovo glasanje. Na jedan način doziva hranjenje, tijekom jela ispušta zadovoljan zvuk odobravanja, a uspavljuje se zvukovima sisanja i mljackanja.

Medvjedić Prijatelji životinja: 'Medvjediću Matiji nije mjesto u zoološkom vrtu nego u prirodi ili utočištu'

Smještaj mu oponaša brlog. Uz prirodne materijale tu je mekana navlaka koja mu daje utjehu i sigurnost, te tri termofora s toplom vodom. Razmještaj termofora omogućuje mu da za san bira toplije ili hladnije mjesto.

Medvjedić do daljnjega ostaje u oporavilištu Zoološkog vrta, a stručno povjerenstvo u koje je uključen niz resornih institucija, odlučit će o njegovoj budućnosti, odnosno je li moguća njegova reintrodukcija u prirodu.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • DarkLord:

    Hvala bogu da je medek dobro.

  • liliZG:

    ma kakav povratak u prirodu, njega treba odgojiti mama medvjedica da se može u prirodu vratiti, ovako se već na ljude naviknuo i neće se znati ponašati u prirodi...

  • Mostar1:

    Matija haha da nije Gubec