Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba za vlast

Medvedev smijenio Jurija Lužkova, gradonačelnika Moskve

Lužkovmedvede
Reuters
28.09.2010.
u 10:44

U predsjedničkom ukazu navodi se da se Lužkov smjenjuje s dužnosti jer je "izgubio povjerenje predsjednika Ruske Federacije".

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev smijenio je gradonačelnika Moskve Jurija Lužkova. U predsjedničkom ukazu navodi se da se Lužkov smjenjuje s dužnosti jer je "izgubio povjerenje predsjednika Ruske Federacije".

Ruski ustav omogućuje ruskom predsjedniku da pod takvim opravdanjem smijeni moskovskoga gradonačelnika i regionalne guvernere. Medvedev, koji je trenutačno u Kini, imenovao je Vladimira Resina na mjesto obnašatelja dužnosti moskovskoga gradonačelnika.

Ključne riječi

Komentara 3

PO
poirot
11:35 28.09.2010.

VL, dajte koju reč više o ovome. Kao da ste iz Pirot a ne iz bijeli Zagreb grad. U ruskim medijima su se proteklih dana pojavile informacije o smeni Luškova, a uz to je nabrajano kakve je sve zloupotrebe položaja imao, naročito u vezi poslova svoje supruge Jelene Baturine, jedne od najbogatijih Ruskinja koja se bavi najviše građevinarstvom i nalazi se na „Forbsovoj” listi najbogatijih u svetu.

BA
Babaroga
11:42 28.09.2010.

Koliko je poznato Putin se u ovom slučaju držao po strani, i nije se petljao u ovaj sukob. Ali što me zanima je koja je sada frakcija jača, siloviki kao i do sad ili civiliki.

Avatar nekakav
nekakav
15:49 28.09.2010.

žalosno da večernji ovo nije popratio na pravi način, jer ova vijest to i zaslužuje! moskva ima proračun skoro jednak proračunu new yorka. preko 50 mlrd dolara. to večernji, kao ni htv, jutarnji i ostali tzv. slobodni mediji. ali će nas zato svaki dan, u svakom dnevniku, zasuti vijestima iz new yorka, od one branke slavie (što je ime a što prezime?). pa štp mene briga jel neki američki senator obrisao spermu s ljubavnice njezinom haljinom ili zavjesom?! svijet je malo veći od washingtona. koji već dugo ne odlučuje o bitnim stvarima, nego samo radi probleme, kao nekad hitler. važniji su ovi sastanci kineza i rusa u shangaju od svih vijesti iz iraka i afganistana zajedno cijeli mjesec. tamo rusi ugovaraju količine plina i nafte koje će kinezima prodavati. a za europu je sve manje nafte i plina na raspolaganju! mislim na trenutno mogući transport. eu pokušava doći do plina iz srednje azije gradnjom svojeg plinovoda, al su ih rusi pretekli! oni su ugovorili količine! to eu nije. imat će prazne cjevovode. a gledajući ruse sjetih se našeg tuđmana i nesuđenih zagrebačkih gradonačelnika... iz tog bunta bi se moglo i nešto izroditi. al ne u rusiji. ona je i dalje carevina. a mi... mi ćemo izginuti za tuđe ciljeve!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije