Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'DAVNO UNESENE METE'

Medvedev ponovno prijeti nuklearnim ratom: Osim Kijeva, napali bi i Washington, Berlin ili London

Ruski premijer Dmitrij Medvedev u jednodnevnom posjetu Srbiji
Foto: Predrag Milosavljevic
1/2
18.02.2024.
u 22:51

Dmitrij Medvedev, bivši ruski predsjednik je zaprijetio nuklearnim oružjem te izjavio kako bi osim Kijeva, glavne mete bili Washington, Berlin ili London

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev ponovno je zaprijetio Zapadu sveopćim nuklearnim ratom ako se Rusija nakon rata u Ukrajini vrati na svoje granice iz 1991. godine.

U nedjeljnoj objavi na Telegramu, aktualni zamjenik predsjedavajućeg ruskog Vijeća sigurnosti ponovio je svoj dobro poznati stav da "nuklearne sile nikada ne gube rat sve dok brane svoju domovinu".

Po mišljenju Medvedeva, povratak Ukrajine u stare granice bio bi u suprotnosti s ruskim ustavom jer su osvojena područja u istočnoj Ukrajini i Krim već pripojeni kao sastavni dijelovi Rusije.

POVEZANI ČLANCI:

Granice iz 1991. su međunarodno priznate granične linije Rusije i Ukrajine prije aneksije Krimskog poluotoka od strane Moskve 2014. i prije sveobuhvatne ruske invazije na Ukrajinu u veljači 2022. "Vjeruju li ti idioti stvarno da bi ruski narod prihvatio takav raspad svoje zemlje?", napisao je Medvedev.

Rekao je da bi Rusija organizirala cijeli svoj arsenal i osim Kijeva napala Washington, Berlin ili London. Medvedev je dodao da su ta "prekrasna povijesna mjesta davno unesena kao mete (ruske) nuklearne trijade". Pritom je mislio na konfiguraciju kopnenih interkontinentalnih projektila, projektila koji se lansiraju s podmornica i strateških bombardera s nuklearnim bombama.

FOTOGALERIJA Rat dronovima u Ukrajini: Piloti mogu i gledati prijenos uživo s ugrađene kamere

Ruski premijer Dmitrij Medvedev u jednodnevnom posjetu Srbiji
1/12

Tijekom svog vremena na dužnosti predsjednika od 2008. do 2012., Medvedev se smatrao liberalnim i umjerenim političarom. Od početka ruskog rata protiv Ukrajine prije gotovo dvije godine, prometnuo se u ekstremista i sada je jedan od najoštrijih kritičara Zapada. Nema konkretnih naznaka da rusko vodstvo doista planira upotrijebiti nuklearno oružje.

VIDEO Uznemirujuća snimka vojnika iz Avidiivke

Komentara 24

AP
apollo5
23:16 18.02.2024.

Igraju se dok ih ne sprži ono od čega bi sami krenuli i čime prijete.

MA
marli
23:14 18.02.2024.

On ne zna da automatski lete stotine nuklearnih bombi na njegovu glavu. Jel ti ljudi imaju oštećen mozak od zla?

LI
lider
22:58 18.02.2024.

I neka objasni što poslije toga? Njega možda i čeka bunker pod zemljom iz kojega vjerojatno nikad više ne bi izašao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije