Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSEBAN STATUS
Povratak na članak

Medved: Zakon za trajnu uspomenu i sjećanje na žrtvu Vukovara

Vukovar ima posebno važnu ulogu u hrvatskoj povijesti i predstavlja simbol otpora, žrtve i zajedništva u Domovinskom ratu, kazao je Medved predstavljajući nacrt prijedloga zakona o proglašenju Vukovara mjestom posebnog domovinskog pijeteta.

Komentari 9

IV
IvoDivo
15:28 13.11.2019.

Vukovar je simbol patnje hrvatskog naroda od zločinačke agresije srbije. Taj dan je pokazao cijelom svijetiu da se Hrvatska borila za svoju slobodu protiv srba sa kojima nitko normalan ne bi htio živjeti u zajednici. Na žrtvi Vukovara i svih mjesta stradanja nastala je slobodna Hrvatska.

VL
Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
19:57 13.11.2019.

Vukovar je simbol herojstva, obrane i patnje , Hrvatski Staljinngrad!! O sramotnoj agresiji pisat ce se jos tisuce godina, nikad zaboraviti!

VL
PA
pathis
16:26 13.11.2019.

Kako ce HDZ poceti raditi na ratnom zlocinu kada su i sami sudjelovali u zlocinu u Vukovaru? Sjetimo se vapaja iz Vukovara za pomoci i oružjem( koje je otišlo za obranu BiH)a civili i djeca su pušteni cetnicima u ruke.Te iste kasnije abolirali od svih zlocina i nagradili ih poslovima u drž.službama

VL
SV
SveJeUzalud
17:13 13.11.2019.

.....raditina zločinu nad Vukovarom je između ostalih i inih.....osuditi one koji su prodavali metke za obranu po jednu marku po komadu.....a sad su glavni komesari.....netrebaju Vukobaru pohvale i prazna obečanja...

VL
SV
SveJeUzalud
17:10 13.11.2019.

.....sve će te dobiti sitnozubi samo lovu .....nikad...

VL
PA
pathis
16:26 13.11.2019.

Nazovite stvari pravim imenom......... nismo mi branitelji hrvatske nego agresori na jugoslaviju po svim medjunarodnim zakonima..!!!... "Tada, 1991. godine, prvi su napadnuti Srbi, napadnuta je Jugoslavija, a ne Hrvatska! Gojko Šušak, Branimir Glavaš i Vice Vukojevic protutenkovskim oružjem, 'armburstima' suu napali Borovo Selo da bi isprovocirali rat. Iz istog razloga srušen je i most u Osijeku"

VL
ZV
zv6s60
17:26 13.11.2019.

...Tudman Dedakovicu 1991.: Evakuirali biste Vukovar?......... Fino mi to pošaljite na faks..... . . Mile Dedakovic snimao je sve razgovore sa Zagrebom u vrijeme kad se Vukovar borio s daleko nadmocnijom JNA. Osim pitanja je li vrh države izdao Vukovar,,, za što ih je optužio Siniša Glavaševic, postavlja se i pitanje – je li žrtava moglo biti manje? . Zapovjednik obrane Vukovara Mile Dedakovic Jastreb je u danima pred pad Vukovara od predsjednika Franje Tudmana zatražio hitnu evakuaciju civila, a prema snimci koju je u Dnevniku emitirao HTV – nije naišao na osobito razumijevanje, niti zabrinutost. "A ja bih Vas podsjetio, tamo je 2.000 djece. Što cemo s tom djecom?", pitao je Dedakovic. Snimao je sve razgovore sa Zagrebom. "Hajde, hajde, Vi radite svoje, idem ja da vidim što, je l'. Ne dolazi u obzir nikakvo izvlacenje", odgovara mu Tudman. Molbe za pomoc Dedakovic je slao do zadnjeg dana. "Dajte mi to, što ste mi sad kazali, dajte mi to lijepo faksom pošaljite", kaže na snimci Tudman. "E, kad kod mene ne radi faks, gospodine predsjednice", odgovorio mu je Jastreb. -----Sada ce ti isti koji imajukrv na svojim rukama poput Poncija Pilata prati sebe od odgovornosti i govoriti da oni nemaju ništa s tim.

VL
MA
Machak
15:31 13.11.2019.

Vijeće za domovinski pijetet?????

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.