Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STOŽER ZA OBNOVU

Medved: Od 1. veljače krećemo s javnim radovima, uključit ćemo oko 500 osoba

Ministar Horvat i direktorica Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju Elisabetta Capannelli u Petrinji
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/6
29.01.2021.
u 14:28

Ukupno je priključeno 898 mobilnih jedinica, kontejnera i kamp-kućica, izvijestio je ministar

Danas je točno mjesec dana od potresa. Iako se priroda još nije smirila, vjerujemo da je iza nas ono najgore – kazao je ministar branitelja i potpredsjednik Vlade Tomo Medved na današnjoj konferenciji na kojoj je javnost izvijestio što je sve do danas učinjeno u u potresom pogođenom području. 

Na početku je zahvalio svima koji su pomagali ili i dalje pomažu.

– Od tog trenutka Vlada je donijela niz odluka kojima je sve svoje resurse stavila na raspolaganje potresom pogođenom području. Želim iskazati zahvalu čelnicima jedinica lokalne samouprave s kojima smo u svakodnevnom kontaktu i koordiniramo sve aktivnosti sanacije potresa – rekao je Medved.

Naveo je sve odluke i zaključke koje je Vlada donijela od potresa do danas s ciljem sanacije i ublažavanja štete nastale na pogođenom području.

– Uočena su ozbiljnija oštećenja na sedam lokacija nasipa. Radovi na sanaciji puteva i postavljanju druge linije obrane završeni su na šest lokacija. Preliminarna procjena štete na nasipu iznosi od 70 do 100 milijuna kuna. Javna vodoopskrba potpuno je vraćena. Vraćeno je i redovito napajanje električnom energijom. Ukupno je priključeno 898 mobilnih jedinica, kontejnera i kamp-kućica, a preliminarna je procjena štete na HEP-ovim instalacijama oko 200 milijuna kuna – naveo je, između ostalog, Medved.

Dodao je i da će oko 500 osoba od 1. veljače biti uključeno u javne radove.

Otkrio je i da je isplaćeno 46 milijuna kuna na temelju 14000 izdanih rješenja za jednokratnu naknadu. Sisačko-moslavačkoj županiji uplaćeno je sto milijuna kuna, Zagrebačkoj i Karlovačkoj županiji po deset milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 17

PR
press2020
14:45 29.01.2021.

Ako je procjena štete 200 milijuna kuna, pa to onda nije problem. Pozovite prijatelje iz Slovenske ulice i stvar riješena.

ZE
ZELENIKE
16:15 29.01.2021.

Ne zna Tomo dalje brojiti, možda bi šteta bila i veća.

OB
obican
15:57 29.01.2021.

Pleter i njegovih 499 zaposlenih!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije